Faceţi orice efort pentru a salva un dinte natural. Nicio tehnică stomatologică nu atinge perfecţiunea acestuia


Ultimul update: Miercuri 26 Iunie 2019 07:25
Data publicarii: Vineri 21 Iunie 2019 10:01
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?

Tratamentul de canal este necesar când alimentarea cu sânge sau cea nervoasă a dintelui sunt afectate. Se întâmplă, invariabil, din cauza cariilor netratate.

 

Merită să faceţi orice efort pentru a salva un dinte natural. Pentru că nicio tehnică stomatologică nu atinge perfecţiunea acestuia.

Cum apare durerea dentară? Smaltul, ceea ce vedeţi cu ochiul liber, este cel mai tare material din corpul uman. Atacat, totuşi, de bacteriile din cavitatea orală.

Sub el găsim dentina şi sub aceasta o cameră care adăposteşte nervul dintelui şi vasele de sânge care îl alimentează. Aceste structuri intra şi în rădăcinile dentare.

Dacă smaltul şi dentina au fost atacate, toţi stimulii din cavitatea orală ajung la nerv. Aşa apare o durere atroce.

Durerea semnifică că bacteriile, care au produs caria, au ajuns la rădăcina dintelui. Spre exemplu molarii, adică măselele, pot avea 3-4 rădăcini dentare, spune dr. Magda David, medic specialist in endodonție.

Merită însă aceste tratamente de canal ca să vă păstraţi dinte natural. Atâta vreme cât rădăcina dentară poate fi tratată, dintele nu se pierde. Indiferent cât a pierdut din partea vizibilă.

La nivel internaţional se consideră că o dată la 6 luni aveţi nevoie de control stomatologic. Acesta este şi intervalul cel mai probabil în care poate apărea o carie, spune dr. Ioana Măcriș, medic specialist endodont.

Sunt suficiente doar 48 de ore pentru pierderea unui dinte. Ce greşim când ne spălăm pe dinţi
De ce implanturile dentare sunt mai bune decât punţile