Dureri lombare și cervicale? Antiinflamatoarele nu sunt o soluție pe termen lung
Durerile lombare și cele cervicale sunt des întâlnite nu numai la sportivi, ci și la cei sedentari.
Cei care petrec foarte mult timp pe scaun sau la cei care din contră fac preponderent muncă fizică.
Dacă nu vorbim despre hernii, un ajutor real este laser-ul rece care reduce rapid inflamația.
Dintre antiinflamatoarele nesteroidiene, doar câteva sunt OTC, adică pot fi luate fără rețetă. Paracetamolul, în principal, scade febra și scade durerea. Aspirina de asemenea scade febra și durerea. Ibuprofenul reduce durerea, febra, inflamația. Toate acestea medicamente inhibă o enizme din organism numită enzima ciclooxigenază, o doză din când în când pentru un adult nu ar trebui să ridice probleme.
Conf. Dr. Familie, Cornel Chirilă, farmacologie clinică: „Mergi la sală, faci sport, ai durere musculară după mișcare, ai o întindere și iei un antiinflamator de fiecare dată când te duci la sală, asta înseamnă deja un consum cronic de antiinflamator care poate duce la accidente serioase.”
Accidentele serioase nu se referă numai la riscul sângerării intestinale, ci și la riscul cardiovascular, de dinți și apelați la antiinflamatoare.
Pericolul este maxim să suferiți un atac cerebral, de exemplu, dacă sunteți fumător, dacă aveți colesterolul mărit, dacă aveți în familie persoane care au suferit accidente vasculare, dar și dacă nu v-ați luat tensiunea de mai bine de 6 luni și sunteți hipertensivi fără să știți.
Dacă aveți o durere cronică în zona lombară, cervicală sau la nivelul genunchiului. Sunt cele mai predispuse zone la procese degenerative. Apare durerea cronică. Antiinflamatoarele nesteroidiene pe perioade lungi se iau la recomandarea medicului și sub supraveghere medicală.
Durerile scad în intensitate, la fel și posibila inflamație, cu ajutorul laser-ului rece.
Dr. Mazen Nasreddine, medicină generală terapie: „Când aplicăm laser-ul rece, folosim de fapt lumina care se transformă în fotoni și duce la o reacție chimică la nivelul celular, conducând la reducerea durerii, inflamației și la regenerarea țesuturilor lezate. Tratamentul cu laser este unul cumulativ. Trebuie să cumulăm dozele de laser.”
Durerile după accidente scad imediat, iar, în cazul proceselor degenerative:
Dr. Mazen Nasreddine, medicină generală terapie: „Avantajul laser-ului, în primul rând, frânăm procesul de degenerare pentru o mobilitate mai bună.”
Sursa: Pro TV
Etichete: febra, durere, csid, inflamatie, antiinflamatoare,
Dată publicare:
29-09-2017 09:36