Ce pot face părinții în cazul în care copiii se uită la materiale pentru adulți

Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Joi 28 Septembrie 2017 08:54
Categorie: CSID

De ce se uită copiii la material video destinate adulților, spre disperarea acestora și cum puteți să limitați accesul la astfel de conținut, sunt întrebări pe care le aud toți psihologii.

„A ajuns la vârsta aia. Mă șochează, cine știe ce mai face când nu sunt eu acasă?" - așa începe disperarea părinților, atunci când află că cei mici s-au uitat la materiale pentru adulți. Indiferent de forma sub care vi se adresează, rețineți că, implicit, vă întreabă doar dacă e normal ceea ce a văzut. Nu e nevoie să fie certat.

Cum îi răspundeți la curiozitate?

„Acolo sunt doi oameni plătiți... doi actori plătiți să joace un anumit rol, dar sexualitate înseamnă: să mă uit în ochii tăi, să te mângâi aici (n.r – pe față); asta e tot sexualitate. Mare atenție la felul în care copiii vin și ne provoacă, pentru că ei pot începe o discuție despre sexualitate cu o înjurătură. Pot începe prin a vea să ne șocheze, dar ei caută doar informații”, a mai spus expertul parenting.

Este absolut normal să le satisfaceți curiozitatea. Dacă nu le veți vorbi despre sex și doar îi veți amenința, există riscul ca situația să vă scape de sub control.

Ce este rușinea toxică și cum îi putem feri pe copii de ea

„Curiozitatea copilului îl va mâna să caute aceste informații în alte surse, care s-ar putea să nu fie sigure. Și în momentul în care copilul primește o informație din mediul online, care nu este susținută științific, o primește din cercul de prieteni care, știm cu toții, au tendința de a exagera... Impresia și tendința pe care și-o construiește tânărul, în minte, despre ceea ce înseamnă o viață sexuală sănătoasă, s-ar putea să fie foarte distorsionată”, a spus psihologul Gaspar Gyorgy.

Gestionați situația vorbind prietenește.

„Părintele să păstreze deschisă portița comunicării cu adolescentul. A-i pune foarte multe limite, a-l rușina pentru că adresează foarte multe întrebări, a-l certa pentru că se gândește la asta – sunt toate modalități prin care părintele are impresia că stopează un eventual comportament sexual, însă nu face altceva decât să crească riscurile”, a adăguat psihologul.

„În familie vorbim despre orice”. Așa sună cea mai bună abordare a oricărui subiect, indiferent oricât de incomod vi se pare.

Este singura modalitate prin care vă protejați copiii, inclusiv de materialele destinate adulților.

Cei trei factori care distrug iremediabil ficatul

Cei trei factori care distrug iremediabil ficatul

ficat, hepatita

Prezenţa virusului hepatic în organism nu reprezintă o problemă, reactivarea lui, însă, da

Ce este acidoza metabolică și cum o putem trata

Aerul condiționat poate duce la inflamarea nervului facial. Ce riscați

Riscurile la care se expun alergicii la nichel. Se găsește chiar și în bijuterii

Accidentul vascular cerebral, mult mai frecvent în rândul tinerilor fumători

Controale la endocrinolog recomandate înainte și după sarcină

CSID

Durerile abdominale și infecțiile urinare dese pot duce la incapacitatea de a obține o sarcină