Ce pot face părinții în cazul în care copiii se uită la materiale pentru adulți

Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Joi 28 Septembrie 2017 08:54
Categorie: CSID

De ce se uită copiii la material video destinate adulților, spre disperarea acestora și cum puteți să limitați accesul la astfel de conținut, sunt întrebări pe care le aud toți psihologii.

„A ajuns la vârsta aia. Mă șochează, cine știe ce mai face când nu sunt eu acasă?" - așa începe disperarea părinților, atunci când află că cei mici s-au uitat la materiale pentru adulți. Indiferent de forma sub care vi se adresează, rețineți că, implicit, vă întreabă doar dacă e normal ceea ce a văzut. Nu e nevoie să fie certat.

Cum îi răspundeți la curiozitate?

„Acolo sunt doi oameni plătiți... doi actori plătiți să joace un anumit rol, dar sexualitate înseamnă: să mă uit în ochii tăi, să te mângâi aici (n.r – pe față); asta e tot sexualitate. Mare atenție la felul în care copiii vin și ne provoacă, pentru că ei pot începe o discuție despre sexualitate cu o înjurătură. Pot începe prin a vea să ne șocheze, dar ei caută doar informații”, a mai spus expertul parenting.

Este absolut normal să le satisfaceți curiozitatea. Dacă nu le veți vorbi despre sex și doar îi veți amenința, există riscul ca situația să vă scape de sub control.

„Curiozitatea copilului îl va mâna să caute aceste informații în alte surse, care s-ar putea să nu fie sigure. Și în momentul în care copilul primește o informație din mediul online, care nu este susținută științific, o primește din cercul de prieteni care, știm cu toții, au tendința de a exagera... Impresia și tendința pe care și-o construiește tânărul, în minte, despre ceea ce înseamnă o viață sexuală sănătoasă, s-ar putea să fie foarte distorsionată”, a spus psihologul Gaspar Gyorgy.

Gestionați situația vorbind prietenește.

„Părintele să păstreze deschisă portița comunicării cu adolescentul. A-i pune foarte multe limite, a-l rușina pentru că adresează foarte multe întrebări, a-l certa pentru că se gândește la asta – sunt toate modalități prin care părintele are impresia că stopează un eventual comportament sexual, însă nu face altceva decât să crească riscurile”, a adăguat psihologul.

„În familie vorbim despre orice”. Așa sună cea mai bună abordare a oricărui subiect, indiferent oricât de incomod vi se pare.

Este singura modalitate prin care vă protejați copiii, inclusiv de materialele destinate adulților.

Cei trei factori care distrug iremediabil ficatul
Cei trei factori care distrug iremediabil ficatul
radiografie dinti
Radiografia dentară NU crește riscul de cancer. Explicația medicilor specialiști
Fumul de țigară distruge organismul copiilor. Cum sunt afectați de fumatul pasiv
A început sezonul infecţiilor respiratorii. Semnalele pe care le transmit ganglionii inflamați
Investigația care detectează cele mai grave boli respiratorii
De ce este importantă medicaţia premenopauză pentru sănătatea oaselor
Lecţie importantă de educaţie imunitară pentru cei mici: expunerea la viruşi şi bacterii
CSID
Recomandarea medicului ortodont pentru copiii cu probleme la dantură