Dieta mediteraneana, perfecta pentru mentinerea sanatatii. De ce nu este recomandat sa mancam alimente fierbinti
Evitati preparatele culinare fierbinti sau extrem de reci. Temperatura incorecta a alimentelor modifica PH-ul din corp. Un PH prea acid, de exemplu, creeaza mediul propice pentru afectiunile grave. Sa vedem cum trebuie consumate alimentele.
"Simtul gustului il realizam la nivel cortical, deci scoarta cerebrala e cea care ne da senzatia de acru, amar, dulce", a spus dr. Cornel Toader, medic priamr neurochirurg.
La fel de adevarat este ca receptorii de pe suprafata limbii trebuie sa aiba conditii optime. Aspect ce presupune ca temperatura alimentelor sa fie intre 20 si 27 de grade. Organismul percepe senzatia de foarte rece in jurul pragului de 10 grade. Sub aceasta temperatura este bine sa evitati consumul de lichide si solide.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Consumatul lichidelor reci impreuna cu fumatul, cu alcooul sau refluxul diminua capacitatea de aparate a regiunii cervicale", a spus prof. dr. Viorel Zainea, sef sectie ORL.
Cu alte cuvinte, prea rece ori prea fierbinte inseamna distrugerea mucoaselor din interiorul organismului. Temperatura mancarii sau a lichidelor influenteaza direct activitatea enzimelor digestive si pe a celor metabolice. Exact procesele care va tin in viata. Daca temepratura este prea mica mica, enzimele si activitatea lor scad dramatic, ceea ce insemana perturbari majore in metabolism. Daca temperatura creste, enzimele se inactiveaza, practic se distrug.
In cald si rece sunt clasificate si alimentele care va fac bine sau rau la nivelul fiecarei celule. Cele calde produc inflamatie la nivelul intregului organism. Pe fondul inflamatiei, apar toate bolile civilizatiei.
"Care sunt aceste alimente calde proinflamtorii? Toti produsii de fast food, uleiurile vegetele arse in care prajim alimentele cu zahar", a spus Ileana Manduteanu, cercetator biologie moleculara.
Alimentele reci sunt cele care va mentin sanatatea. Mai exact, uleiuri presate la rece, legume si fructe crude, peste proaspat. Altfel spus, cele incluse de o dieta mediteraneana.
Sursa: Pro TV
Etichete: sanatate, alimentatie, csid, ce se intampla doctore,
Dată publicare:
02-03-2015 09:47