Nu reusiti sa respirati sau va inecati cand mancati? Mergeti de urgenta la medic: semnalele pot fi grave

28-02-2015 14:57


operatie

Nu reusititi sa mancati bine pentru ca va inecati. Nu reusiti nici sa respirati bine. Ambele simptome indica necesitatea unei interventii chirurgicale, daca aveti deja probleme cu tiroida.

Glanda este situata langa nervi importanti. De aceea, in prezent, operatiile presupun controlul strict al pozitiei acestor nervi cu ajutorul semnalelor electrice.

Mergeti la un exament endocrinologic, daca va regasiti in aceasta descriere. De asemenea, daca inghititi cu dificultate. O analiza completa presupune si evaluarea ecografica a tiroidei. Astfel, medicul identifica noduli.

Protocolul international spune ca acestia se biopsiaza. Doar examenul anatomo-patologic da diagnosticul de certitudine. Din fericire, cel mai frecvent se constata noduli benigni.

In timpul operatiei, cea mai mare grija a chirurgului o reprezinta asa numitii nervi recurenti. Acestia se gasesc in spatele glandei tiroide si patrund in laringe, unde controleaza miscarile corzilor vocale.

La ora actuala, exista posibilitatea de a monitoriza activitatea acestor nervi importanti in timpul operatiei. Totul se vede pe un ecran, iar riscul de a leza nervii este scazut dramatic.

Sursa: Pro TV