"Copilul meu a facut febra din nou!" Care este primul lucru pe care trebuie sa-l faca parintii in astfel de cazuri
"Copilul meu a facut febra din nou!" Auzim tot mai multi parinti plangandu-se, mai ales in sezonul rece. Totusi, febra apare frecvent pe toata perioada copilariei.
Nu este o boala, ci un raspuns al sistemului imunitar, de obicei, la o infectie. Facem un mini-ghid al primului ajutor cand temperatura corporala a celor mici este mai mare de 38 de grade Celsius.
Copilul a venit in contact cu un intrus, fie virus fie bacterie. Sistemul imunitar incearca sa-l neutralizeze. Asa apare febra, un mecanism imun al organismului. Pana la trei ani, temperatura se masoara corect doar intra-rectal. Cea normala este de 37,5 grade Celsius. Starea de sub-febrilitate se considera la 37, 8 Celsius. Peste tot in lume, febra inseamna cel putin 38.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Daca parintii pot ingriji un episod febril al copilului mare, un sugar pana la an are nevoie de consult medical. Pe piata exista mai mult de 200 de tipuri de medicamente anti-termice. Studiile arata insa ca si combinatiile de plante medicinale au acelasi efect, protejandu-l in mod natural pe cel mic.
Lichenul de piatra, denumit si muschi de Islanda, are actiune anti-bacteriana, anti-micotica si anti-inflamatorie. De asemenea, este imuno-stimulator. Frunzele de maslin din compozitie au efect anti-bacterian cu spectru larg, anti-viral, anfi-fungic.
Efect antibacterian:
- E. Coli
- Stafilococ auriu
- Streptococ
- Pseudomonas
Efect antiviral:
- Virusuri gripale
Efect antifungic:
- Candida
Au efect imuno-stimulator. Mai exact, cresc productia de fagocite, celule sanguine care apara organismul de infectii.
Atunci cand cei mici se confrunta cu un episod de temperatura ridicata, recomandarea pediatrilor pentru parinti este, in primul rand, de a nu intra in panica. Abia apoi pot incepe sa caute solutii.