Dezvaluirea facuta de medici: consumul moderat de cafea este benefic pentru organism. Cheia prepararii unei cafele perfecte
Cum imi pot sutine capacitatea de efort? Vitaminele din grupul B sunt esentiale, dar ajuta foarte mult si cafeina. Unde gasim aceasta combinatie perfecta? Intr-o cana de cafea.
Atentie: valoarea calorica a acestei bauturi este mica doar daca nu o combinati cu zahar sau lapte.
"Dimineata luati o masa copioasa" - este sfatul tuturor medicilor. Micul dejun ar trebui sa fie, de fapt, marele dejun. Vorbim despre cea mai importanta masa a zilei, doar. Incheiati-o cu o bautura calda!
"Un stil de viata sanatos, o alimentatie echilibrata, presupune a avea o masura in toate. Parte integranta dintr-o alimentatie echilibrata este si cafeaua solubila, cafea 100% naturala, care, daca este preparata corect, poate avea beneficii asupra organismului", a spus dr. Serban Damian.
"Cafeaua creste capacitatea de memorare si concentrare, imbunatateste performantele fizice si rezistenta la efort, creste tonusul organismului si ne face mai 'destepti'", a dezvaluit Mihaela Bilic.
Exista dovezi clare: o cafea imbunatateste atat performanta mentala, cat si pe cea fizica. In plus, contrar mitului, un consum moderat de cafea nu declanseaza in organism un mecanism de instalare a dependentei.
Cafeina nu este insa doar un stimulent pentru creier, ci pentru toate sistemele metabolice: "Consumul de cafea solubila, ca de altfel orice alt tip de cafea naturala, este un obicei sanatos cu beneficii asupra organismului atunci cand aceasta este preparata conform recomandarilor - doua lingurite de cafea solubila la 150 de mililitri apa", a spus dr. Serban Damian.
Procesul de productie al cafelei solubile este similar cu cel al cafelei macinate. Singura diferenta in cazul cafelei solubile apare la sfarsitul prelucrarii, cand este extrasa apa. Astfel, cafeaua solubila nu contine niciun ingredient suplimentar, fiind 100% naturala.
"De-a lungul timpului, a aparut mitul conform caruia cafeaua solubila e mai tare decat cafeaua macinată. De fapt, studiile demonstreaza contrariul. Taria cafelei este data de cantitatea de cafeina, iar conform studiilor cafeaua solubila nu are o cantitate de cafeina mai mare decat cafeaua macinata", a precizat dr. Mihaela Bilic.
O cana de cafea la filtru contine 80 de miligrame de cafeina, in timp ce o cana de cafea solubila are 65 de miligrame. Prin consumul moderat de cafea solubila, adica doua - trei cani de cafea pe zi, ca si in cazul celei macinate, organismul obtine beneficiile pe care cafeaua le ofera.
Sursa: Pro TV
Etichete: cafea, sanatate, csid, ce se intampla doctore,
Dată publicare:
07-11-2014 17:26