Berea consumata moderat, o sursa importanta de antioxidanti. Cum ne poate ajuta organismul
Stie toata lumea: fructele si legumele crude contin antioxidanti. Sunt substante care contracareaza reziduurile din organism. O asemenea portie zdravana poate fi luata si din alte alimente, nu numai dintr-o salata.
Un pahar de bere, de exemplu, contine flavonoide - substante cu rol antioxidant mai puternic decat cele din ceaiul verde sau din soia. In plus, contrar miturilor, berea nu ingrasa. 100 mililitri de bere contin doar 43 de kilocalorii.
Sa facem o salata colorata! Contine spanac, seminte, portocala, ardei rosu si morcov. Aceste alimente vin la pachet cu minimum zece antioxidanti. Substante pe care le luam din hrana si care se opun reziduurilor din interiorul organismului uman. Asa-numitii radicali liberi, care pot participa la mutatii genetice periculoase.
Alegeri 2024
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
"Noi suferim mutatii genetice in fiecare clipa. Singurele substante care pot sa contrabaleseze acesti radicali liberi sunt furnizate de alimente de origine vegetala", a explicat conf. dr. Ion Daniel, sef sectie chirurgie.
Alaturi de fructe si legume, si cerealele pot furniza doze sanatoase de anti-oxidanti, zilnic. Din cereale maltificate - adica usor germiante - se fabrica berea. Un pahar este rar asociat cu anti-oxidantii. Berea furnizeaza, insa, valoroasele flavonoide. Substante cu rol anti-inflamator puternic.
"Berea putand avea la baza mai multe cereale, evident ca fiecare poate sa vina cu apanejul lor de anti-oxidanti. Fiecare dintre noi, cand isi pune un pahar de bere sa bea, trebuie sa fie convins ca el consuma un lichid natural. E un proces pe care nici daca ai vrea sa-l chimizei nu ai avea cum", a dezvaluit dr. Alin Popescu, medic primar medicina de familie.
Caracteristicile structurale ale unor tipuri de flavonoide, cum sunt cele existente in hamei si in bere, au un efect antioxidant mai puternic fata de cele continute de ceai sau soia. Beneficiile apar doar in cazul unui consum moderat.
Sursa: Pro TV
Etichete: sanatate, bere, antioxidanti, csid, ce se intampla doctore,
Dată publicare:
07-11-2014 17:16