Concluziile surprinzatoare ale unui studiu. Care este adevarul despre "painea buna" si "painea rea", cand vrem sa slabim
Un nou studiu arata ca nu exista "paine buna" sau "rea" atunci cand vine vorba de respectarea unei diete alimentare.
Potrivit The Independent, cercetatorii sunt de parere ca totul depinde de reactia fiecarui organism in parte, la fiecare tip de alimentatie.
"Exista aceasta notiune, ca un anume tip de paine este mai buna decat alta. Iar painea facuta industrial este mai rea decat cea facuta hand-made. Noi am aflat ca, la fel ca oricare alta mancare, raspunsul (organismului) nostru la paine este complet personal. Iar acest efect personalizat exista pentru fiecare tip de mancare. Nu exista una buna sau una rea ori una super-buna." - a declarat dr. Evan Elinav, profesor in cadrul Institutului de Stiinta Weizmann din Israel, la intalnirea Asociatiei Americane pentru dezvoltarea Stiintei din Boston.
Cercetatorii au testat doua tipuri diferite de paine pe un numar de 40 de persoane, in cadrul unui studiu care nu a fost inca publicat intr-un jurnal academic.
Nivelul zaharului lor din sange a fost monitorizat la fiecare 5 minute, pentru a vedea cum reactioneaza corpurile lor, timp de cateva saptamani.
Astfel, s-a constatat ca indivizii din ambele grupuri au prezentat cresteri ale nivelului zaharului din sange dupa ce au mancat paine, insa, la nivel general, efectul asupra greutatii corporale a fost acelasi la toata lumea.
Acest lucru, spune Dr Elinav, sustine ideea ca "cel mai determinant lucru pentru raspunsul nostru unic la mancare este microbiomul din stomac".
Iar "formarea unei diete personalizate pentru fiecare persoana - bazata pe bacteria din stomacul lor - poate normaliza nivelul zaharului din sange", a mai spus omul de stiinta.
Sursa: The Independent
Etichete: alimente, dieta, paine, regim alimentar,
Dată publicare:
18-02-2017 12:22