Cum se trateaza tiroidita autoimuna si de ce se sperie pacientii cand afla ce tratament trebuie urmat
Tiroidita autoimuna este una dintre cele mai frecvente afectiuni endocrine. Scade calitatea vietii si evolueaza de multe ori cu distrugerea hormonilor tiroidieni.
Desi tratamentul este simplu, multi pacienti se tem sa consume hormoni de sinteza zilnic.
Nu iau hormoni, dar ma tratez cu plante. Iata ce spun multe persoane diagnosticate cu disfunctii ale tiroidei. Insa nici o planta nu poate suplini lipsa hormonilor tiroidieni din corp.
Inflamatia glandei tiroide- iata una dintre cele mai frecvente probleme pe care o diagnosticheaza endocrinologii. Cauzele sunt diverse: de la infectii si pana la medicamente care dau reactii secundare in interiorul tiroidei.
Cea mai frecventa forma de tiroidita este cea cronica, autoimuna, denumita si HASHIMOTO. Este vorba despre o boala care nu se vindeca , dar care poate fi perfect tinuta sub control.
Frecvent, tiroidita autoimuna se trateaza doar cu ajutorul hormonilor de sinteza. Astfel dispar simptomele- oboseala cronica, constipatie, intoleranta la frig, tegumente uscate. Cu toate acestea, specialistii se confrunta frecvent cu frica pacientilor de a lua zilnic hormoni.
Iar explicatia este simpla. Sistemul imunitar produce anticorpi care distrug capacitatea naturala a tiroidei de produce hormoni. Acestia sunt esentiali in organism, asadar trebuie adusi din exterior.