Cum pot participa părinţii la eliminarea anxietății copiilor

×
Codul embed a fost copiat

Anxietatea este o boală care apare în copilărie. De fapt, comportamentul părinţilor dezvoltă sau nu un viitor cantidat la acesta afecţiune.

Vă spunem cum puteţi să evitaţi o boală psihică frecventă, din clipa în care apare pe lume un copil, iar familia se măreşte.

Dr. Eduard Moțoescu, medic primar psihiatru: "Omul acela anxios din orice se duce la piaţa să cumparere pătrunjel proaspăt şi nu găseşte pătrunjel, nu are pregătită varianta că nu găseşte şi intră într-un fel de teamă."

Reporter: "Una dintre temerile foarte importante ale anxioşilor e aceea de a nu înnebuni pentru că ei îşi dau seama că sunt cumva anormali faţă de oameni care nu au aceste preocupări şi se dezolta mugurul că au o nebunie, ceea ce nu e confortabil pentru nimeni."

Dr. Eduard Moțoescu, medic primar psihiatru: "Nu e vorba de nicio nebunie, dar situaţia poate fi ţinută în control prin medicaţie."

Citește și
Copil
Motivul pentru care părinții ar trebui să-și ajute copiii la teme
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Anxietatea se creează în copilărie. Pentru un anxios diagnosticat, timpul nu mai poate fi dat în urmă. Generaţiile noi de părinţi pot însă participa activ să elimine această boală.

Temerile se nasc la vârsta copilăriei, când apare şi imaginaţia bogată a celui mic. Când copilul îşi creează personaje în cap şi povesti e important ca mediul familial să fie unul securizat.

Dr. Eduard Moțoescu, medic primar psihiatru: "În funcţie de tonalitatea emoţională pe care se creează acesta imaginaţie se creează echilibrul acesta de non-anxietate a viitorului adult."

Ce înseamnă siguranţa?

Bogdana Bursuc, psiholog: "Suntt iubit, sunt important, contez, când am nevoie de ei, ei vin, în primii doi ani de viaţă toate viaţa mea n-o să fiu sigur. Orice relaţie de ataşament viitoare o să-mi provoace frică, o să mă protejez de alţii, o să vreau permanent să fiu asigurat că sunt în siguranţă într-o relaţie."

Când un copil e despărţit scurt timp de mama sa, devine anxios şi nesigur. Situaţie e normală până îşi regăseşte mama. Dacă însă mama e distanţa, deşi prezenta doar fizic, copilul nu va simţi frică de despărţire. Dar niciun caz nu vorbim despre un spaţiu securizat.

Aşa că, atunci când sunteţi alături de copil, învăţaţi-l siguranţă, aşa cum îl invati orice altceva. Cum?

Dr. Elena Brănaru, medic primar psihiatrie pediatrică: "Comunicarea poate să fi doar un simplu zâmbet şi să mă pot uita în ochii lui şi îi zâmbesc nu neapărat aşa cum zic americanii: sunt aici pentru tine şi din din 2 în 2 minute te iubesc, te iubesc."

Familia este locul unde învăţ emoţiile, nu învăţ emoţiile în colţul străzii. Dacă mama ştie să-mi zambesca, părinţii ştiu să zambesca ca eu am de unde să învăţ!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Petele de pe suprafața dinților, cauzate de medicamente. Ce puteți face
Petele de pe suprafața dinților, cauzate de medicamente. Ce puteți face

Coloraţiile definitive pe suprafaţa dinţilor din prima parte a vieţii nu apar de la prea multă cafea sau de la prea multe băuturi colorate, ci de la medicamente.

Motivul pentru care părinții ar trebui să-și ajute copiii la teme
Motivul pentru care părinții ar trebui să-și ajute copiii la teme

Şase ore de cursuri într-o zi are orice elev român de la clasa a cincea în sus. Profesorii de la Universitatea Harvard susţin că temele nu ar trebui să ocupe mai mult de două ore într-o zi.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.