Cum ne putem vindeca de frica de medic: " Nicio boala nu trece de la sine, ci va evolua"
''Mi-e frica de ceea ce imi va spune doctorul", este singura traducere pentru ezitarile mascate.
De 20 de ani, americanii cauta metode prin care sa invinga teama de medic. Si la noi se fac progrese. Iar primul pas, care ne bucura, e ca parintii romani au inteles ca frica de doctor se sadeste in copilarie. Si cauta sa evite astfel de greseli.
Frica de doctor se sadeste in copilarie. De aceea, parintii si bunicii trebuie sa renunte la amenintarile de acest gen.
"Daca nu esti cuminte, mergem la medic sa iti faca injectie". Aceasta calea de a educa poate duce la aparitia fobiilor.
Frica de doctor intra in categoria mare a fobiei de sange.
Nicio boala nu trece de la sine, ci va evolua. Asta trebuie sa retina orice om. Este ideea scrisa in orice carte de medicina. Si primul pas spre ceea ce vrea omenirea la ora actuala: reteta pentru anatomia omului sanatos.
Trebuie sa inceapa cu un control anual. In deplina stare de sanatate. Costa putin si este preventie reala impotriva multor boli grave.
Medicul radiolog trebuie sa verifice, o data pe an, abdomenul, cutia neagra a organismului. Si tiroida, si plamanii. In cazul ambelor sexe.
Apoi, femeile trebuie sa faca investigatii la sani si in zona genitala. In plus, aveti nevoie de analizele uzuale de sange si urina. Si de un control dermatologic care poate sa previna cel mai agresiv cancer - melanomul.
Tot in acest pachet minimal, gandit de fiecare in parte, ar trebui sa intre o colonoscopie. O data la fiecare 5 ani. Cancerul de colon, pe locul al treilea, ca frecventa, in Romania, apare in 98% din cazuri pe tumori benigne numite polipi.
In timpul colonoscopiei, aceste vegetatii pot fi descoperite si excizate.
Sanatatea e cel mai important capital uman. Din acest motiv merita sa investiti, infiecare an, in teste ce pot descoperi leziuni mici si perfect tratabile. Doar asa puteti beneficia de tot ce a inventat medicina in ultimii ani.