Criogenia, secretul tineretii fara batranete. Tehnica prin care femeile scapa de riduri si semnele inestetice

18-04-2016 08:20

Dispozitivele inteligente castiga teren in industria cosmetica.
Cele mai noi aparate si tratamente folosesc criogenia pentru a atenua ridurile si pentru a oferi tenului un aspect luminos.

Alte dispozitive alterneaza temperaturile foarte ridicate cu cele foarte scazute pentru a elimina pungile inestetice de grasime sau gusa cea mult detestata.

O companie britanica a creat un tratament facial complex care promite sa revigoreze tenul, sa reduca roseata si, foarte important, sa atenueze ridurile. Elementul central este un masaj de doar cinci minute pentru care sunt folosite doua globuri, tinute in prealabil intr-un congelator.

Tracey Laughrey, cosmeticiana: "Vasele de sange se contracta si apoi se dilata. Putem spune ca noi oferim gimnastica pentru vasele sanguine. Inainte si dupa masaj, aplicam un extract din doua plante, inghetat la temperaturi foarte scazute si apoi activat cu ajutorul apei purificate."

Aceeasi firma, specializata in dispozitive si tratamente ce folosesc criogenia, ofera o solutie si pentru grasimea inestetica de pe corp. Cel mai nou aparat produs de britanici alterneaza temperaturile foarte scazute cu cele ridicate pentru a rezolva problema pielii lasate de pe brate.

Stephanie Sandford, cosmeticiana: "Dispozitivul absoarbe si incalzeste celulele de grasime pana la lichefiere. Apoi le ingheata pana le cristalizeaza. Dupa aceea, sunt reincalzite si aduse intr-o stare in care corpul nostru la poate procesa mai usor."

Compania promite ca primele rezultate se vor vedea in cel mult patru saptamani. Exista solutii si pentru inestetica gusa.

Tracey Laughrey, cosmeticiana: "Aparatul nostru poate fi folosit si pentru zone foarte mici, cum este cazul celei de sub barbie. Poate fi util si in cazul grasimii de pe piept, de care se plang unii barbati. Sau pentru pungile de grasime din zona genunchilor."

Aparatele pe baza de criogenie costa, in functie de complexitate, de la doua mii de dolari, pana la aproape 30 de mii de dolari. Companiile care produc dispozitive si tratamente antiimbatranire se lauda cu vanzari tot mai mari.

Potrivit estimarilor, in urmatorii patru ani, piata produselor pentru infrumusetare va creste cu 20 de procente. Si va ajunge astfel la valoarea de 54 de milioane de dolari.