Circumferinta maxima a taliei pentru un om sanatos. Motivul pentru care nicio cura de slabire nu se incepe intai cu sport

Ultimul update: Duminica 19 Februarie 2017 07:10
Data publicarii: Joi 16 Februarie 2017 10:22
Categorie: CSID

Sub 88 de cm, in cazul femeilor, si mai putin de 102 in cazul barbatilor. Vorbim despre circumferinta taliei si desi invocam dimensiuni, nu ne referim la criterii estetice.

Marimea abdomenului este un bun reper pentru identificarea riscului de ateroscleroza, diabet si cancere dependente de hormoni. Studii largi arata ca abdomenul ce depaseste cele doua praguri e semn ca respectiva persoana risca sa se confrunte cu boli cardio-vasculare, principala cauza de mortalitate la nivel mondial.

O talie ingusta. Aparent, o preocupare estetica a sexului feminin, insa nu vorbim despre standarde de frumusete.

Dr. Nelu Merliu, medic primar medicina interna: "Circumferinta abodminala masurata deasupra bazinului trebuie sa fie sub 88 de cm la femei si sub 102 cm la barbati, cresterea peste aceste valori reprezinta obezitate abodominala."

Obezitatea abdominala scurteaza speranta de viata cu 20 de ani. Grasimea abdominala palpabila isi gaseste echivalentul intre organele vitale. Le deranjeaza prin simpla prezenta, dar se comporta si ca un organ producator de hormoni.

Cocktailul de functii creste dramatic riscul de accident vascular, de diabet si cancere hormono-dependente, cum sunt cele genitale.

Adomenul nu poate fi redus prin clasicele abdomen, ci prin ajustarea celor trei mese pe care trebuie sa le aveti zilnic, iar ajustare inseamna categoric reducerea portiilor.

Dr. Rubin Munteanu, medic primar chirurgia obezitatii: "Adica jumatate de bol de supa. Stomacul permite cam trei sarmale sau doua mici, apoi daca mai stai la masa mananci si desert, 3-4 linguri de inghetata. Aceasta e o portie normala!"

In felul acesta grasimea scade global. Dispare si dintre organele interne si de sub piele. In orice cura de slabire rationala nu trebuie sa incepeti cu un program de sport!

Maria Spiridon, nutritionist: "Creste senzatia de foame, incercam sa o potolim cu apa, dar asta merge o zi doua."

Apoi va lasati si de sport si de dieta. Regim rational inseamna sa respectati proportiile optime dintre carbohidrati, grasimi si proteine, pe care vi le cere propriul organism.

Adica un raport de 60% carbohidrati, 30% grasimi, 10 % proteine.

In acelasi timp veti reduce cantitatea de hrana. Scapati in medie de patru kilograme de tesut gras intr-o luna. O pierdere ponderala usor de tolerat, deloc periculoasa precum scaderile bruste in greutate. Dupa aproximativ trei luni de dieta, puteti incepe un program de sport.

Copiii sunt predispusi la infectiile cailor respiratorii, dar picaturile de nas nu sunt solutia. Ce probleme pot provoca
Copiii sunt predispusi la infectiile cailor respiratorii, dar picaturile de nas nu sunt solutia. Ce probleme pot provoca
tartru
De ce nu se recomandă folosirea bicarbonatului pentru îndepărtarea tartrului
Răcelile copiilor se pot transforma în afecţiuni mult mai grave. În organism apar toxine
Riscurile la care vă expuneți urmând dieta pe bază de proteine. Ce este acidoza metabolică
Ce se întâmplă cu organismul atunci când mâncați noaptea
Boala mută care vă afectează organismul fără simptome. Recomandările medicilor
Cum ne putem detoxifia corpul după mâncărurile grele de Crăciun
Mos Craciun
Sfaturile lui Moș Crăciun pentru o copilărie fericită