Topul preparatelor cu potential cancerigen. Snitelul de pui, pestele pane sau gogosile trebuie consumate cat mai rar
Snitel de pui cu piure sau peste pane cu cartofi prajiti - iata doua feluri de mancare preferate de majoritatea romanilor. Alegeti-le cat mai rar, recomanda specialistii, pentru ca sunt in topul preparatelor cu potential cancerigen.
Oferta de alimente ecologice este mica, iar preturile mari. Cei mai multi medici recomanda sa cautati produse naturale integrale. Pe care sa nu le distugeti prin preparare. Luam exemplul paneurilor. Snitele, peste, cascaval pane. Cuvertura de pesmet langa o proteina animala si totul introdus in grasime reprezinta o inventie care nu face deloc cinste bucatariei.
Gogosile intra in aceeasi categorie: "Avem proteina din grau, avem faina, avem ulei. Nitrozaminele inseamna niste compusi chimici care ajung in intestin, in intestnul gros, stagneaza ceva mai mult si incep sa determine modificiari in mucoasa intestinului si de acolo pana la dezvoltarea unui cancer de colon este un pas foarte mic", a explicat dr. Dan Malciolu, medic primar igiena alimentatiei. In intestinul gros, toxicele din alimente stagneaza 20 de ore.
La fiecare colt de strada aveti aceasta oferta culinara. Iar toxicul inalt se cumuleaza, nu se elimina in totalitate. Grupul nitrozaminelor este cel mai studiat din familia agentilor cancerigeni. Au fost testate pe animale 232 de tipuri. Din acestea, 200 ar putea aduce boala. Toxicul vine impachetat intr-un sandvis cu snitel spre exemplu, care nu are dimensiuni mari, dar musteste de calorii.
Aceste alimente va tin intr-o senzatie cvasi-permamenta de foame. La cel mult o ora dupa ce ati mancat, veti observa ca va ganditi din nou la mancare. Ce-o sa faceti? Probabil o sa mai luati o gustare din acceasi categorie.
Sursa: Pro TV
Etichete: cancer, sanatate, alimentatie, csid, ce se intampla doctore,
Dată publicare:
03-04-2015 10:23