Cei mai mult adulţi nu sunt protejaţi în fata virusului hepatic B, deși au făcut vaccinul după naștere
Cei mai mult adulţi nu sunt protejaţi în fata virusului hepatic B şi, tutuși, ignora vaccinarea. Din păcate, şi cei mai mulţi adolescenţi, deşi imunizaţi la naştere prin programul naţional, nu mai au anticorpi protectori.
Imediat după naştere, copiii sunt vaccinaţi împotriva virusului hepatic B. Imunizarea se repetă la o lună şi apoi la şase luni. În programul naţional mai există o imunizare care se face când copilaşul împlineşte 9 ani.
O doză care e trecută cu vederea de către mulţi părinţi. Unii dintre micuţi pot pierde anticorpii protectori în intervalul de nouă ani şi sunt expuşi astfel infecţiei. Chiar dacă au fost vaccinaţi la naştere.
Dr. Adriana Moțoc, medic primar boli infecţioase: ”Anumite studii făcute în America arată că cei vaccinaţi la naştere nu mai aveau anticorpi protectori împotriva virusului.”
Cei mai mulţi adulţi însă nu sunt protejaţi în fata virusului hepatitic B, unul dintre cei mai rezistenţi în mediu și mai uşor de luat. Germenele se ia prin sânge şi prin contact intim neprotejat de prezervativ.
Dr Cătălin Apostolescu, medic primar boli infecţioase: ”Dacă persoana ajunge la concluzia că nu e infectată, cel mai firesc lucru e să se vacineze, dacă e sexual activă.”
Pacienţii care au fost infectaţi cu virusul hepatitic C şi care s-au vindecat sau sunt în curs de vindecare, primesc recomandarea să se vaccinareze împotriva hepatitei B pentru că vaccin pentru virusul C nu există încă.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!