Ce trebuie sa stie orice femeie despre vizita la ginecolog si care sunt investigatiile care nu trebuie ratate
Nu ratati ecografia transvaginala anuala. Aceasta trebuie facuta alaturi de consultatia ginecologica si de examenul Papanicolau. Aflati toate argumentele pentru care nu trebuie sa ratati acesta investigatie.
Nu ratati ecografia transvaginala! Aceasta trebuie inclusa in examenul ginecologic anual. Ofera mai multe informatii decat ecografia de abdomen inferior.
In unele cazuri, poate detecta leziuni care se pot transforma in cancer. Iata de ce se face odata cu examenul Papanicolau.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Consultatia ginecologica anuala este obligatorie pentru orice femeie sanatoasa. In afara consultului clinic, se impun si alte teste.
Dr. Vythoulkas Andreas, medic specialist ginecolog: “Trebuie obligatoriu un examen Papanicolau si o ecografia transvafinala.”
Acestea completeaza ecografia mamara, tot in lipsa oricaror simptome. Ecografia transvaginala este cea mai utila pentru investigarea intregului aparat genital feminin.
Dr. Adriana Rambu, medic primar radiolog: “Ne permite vizulizarea in deltaliu a modificarilor. Mai ales daca pacienta este supraponderala, pe ecografia abdominala exista leziuni care nu sunt la fel de bine vizualizate.”
Daca va faceti doar o ecografie de abdomen, sunt greu de observant fibroamele mici, polipii uterini sau chisturile ovariene. De asemenea, daca intarzie menstruatia, ecografia transvaginala confirma sau infirma sarcina.
Dr. Adriana Rambu, medic primar radiolog: “In ecografia transvaginala, vezica urinara trebuie evacuata inainte de a vizuliza, pe cand in cea transabdominala avem vezica urinara plina.”
Odata ce ati aflat ca nu exista modificari patologice, veti repeta ecografia peste un an. In acest interval insa poate sa apara orice afectiune. Totusi, vestile medicilor sunt bune.
Dr. Vythoulkas Andreas, medic specialist ginecolog: “Daca la aceasta data totul e sanatos, si peste un an apare ceva, 96% este tratabil.”
Asadar, nu ratati vizita anuala la medicul ginecolog!
Sursa: Pro TV
Etichete: sfaturi, csid, oana cuzino, control ginecologic,
Dată publicare:
26-05-2014 09:23