Efectele terapeutice ale busuiocului. Care sunt cele mai eficiente metode de a-l integra in dieta noastra
O supa, o salata sau o friptura - toate aceste preparate au un gust mai bogat daca adaugati busuioc. Stimulati in acelasi timp digestia, cu doar cateva frunze.
Contine uleiuri esentiale valoaroase si da gust oricarui preparat. Este vorba despre busuioc, pe care il puteti consuma atat crud cat si uscat.
O supa racoroasa din rosii proasprte sau conservate. Vorbim despre un preparat care hraneste si hidrateaza in acelasit timp. Dati-i intotdeuna savoare cu busuioc. Acesta se pune insa la finalul pregatirii termice. In felul acesta, se mentine uleiul esential denumit eugenol.
"Busuiocul contine un ulei volatil care ii da si aceasta aroma care este foarte placuta. In acelasi timp are proprietati antiseptice care actioneaza asurpa sistemului digestiv si respirator", a dezvaluit dr. Andreea Dragomirescu, medic apifitoterapeut.
Busuiocul se poate pune in orice prepatat, inclusiv in cele cu un continut mare de carne. Aceasta deoarece stimuleaza digestia. Iar daca sunteti raciti, un ceai de busuioc este intotdeuna util.
Iata insa cum se foloseste terapeutic: "Poate fi folosit asa cum se folosesc toate plantele medicinale: pulbere luata sublingual, in cazul unor afectiuni digestive sau afectiuni respiratorii", a mai spus dr. Andreea Dragomirescu.
Si, firesc, salatele mari din funze verzi pot fi condimentate si cu aceasta planta.
Subtantele active din frunzele verzi sunt absorbite optim de catre organism daca adaugati o lingura de ulei presat la rece. Busuiocul uscat este o varianta optima pentru tot timpul anului.