Ce sapunuri trebuie sa cumparati, daca nu vreti sa mai dati banii pe deodorante. Tot secretul este scris pe eticheta
Ne ocupam, astazi, si de frumusete. Incercam sa descifram etichetele deodorantelor. Ce trebuie sa retineti inainte: pe suprafata corpului uman exista o bacterie care se opune in mod natural mirosului neplacut.
Acest organism - sa ii spunem deodorant natural - este inlaturat extrem de usor prin folosirea unui sapun fara PH neutru. Adica 5.
Asadar, pentru rezultatele asteptate, alegeti intai sapunul corespunzator si abia apoi treceti la deodorant!
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Doi metri. Atat masoara pielea umana. Doar palmele si talpile nu mentin fire de par. La baza firelor de par, in asa-numitii foliculi pilosi, colonii uriase de bacterii isi duc viata.
Coloniile normale de bacterii sunt respectate de apa si sapunul cu PH neutru - 5,5. In felul acesta, NU lasa loc pe piele bacteriilor care provoaca boli. Asadar, fara sapun anti-bacterian, fara parfumuri asociate produsului cosmetic.
Dr. Maria Nica, medic primar medicina de laborator: "Orice antiseptic dezinfectant forteaza microoganisme sa creeze factori de rezistenta, asa cum au capacitatea de rezistenta la antibiotice capacta rezitanta si la antiseptice."
Si astfel se lipesc pe piele micro-organisme care provoaca boli!
Apa si sapunul cu ph 5,5 fara parfum, mentin pe piele inclusiv o bacterie buna, care se opune in mod natural mirosului neplacut. Adica... avem deodorant la purtator. Ea este mentinuta ulterior de fibre naturale - bumbac sau matase.
Dar... traim in agitatie. In conditii de stres, la ambele sexe, cresc in sange hormonii masculini. Urmarea acestei concentratii mari? Se mareste productia de transpiratie. Se inmultesc bacteriile. Mirosul e si mai neplacut. Si intra in ecuatie… deodorantele.
Mergem la Asociatia pentru Protectia Consumatorului. Profesorul Costel Stanciu a cumparat toate deodorantele de pe piata si le-a testat in Danemarca, intr-un laborator acreditat de asociatia europeana.
Conf. univ. dr Costel Stanciu, Asociatia Protectia Consumatorului: "61 % din acest deodorante nu sunt recomandate a fi folosite. Anumite substante sunt considerate perturbatori ai sistemului endocrin. Ne referin la.. Triclosan."
De la 1 ianuarie, Triclosanul a fost respins de catre Comisia Europeana sa mai intre in produsele de igiena.
DMDM hydantoin ridica, de asemenea, semne de intrebare. Aceasta deoarece elibereza formaldehida, dovedit cancerigena.
Am ajuns si la clorhidratul de aluminiu. 9 din 10 deodorante il contin. Ce stim sigur despre acesta?
Conf. univ. dr. Costel Stanciu, Asociatia Protectia Consumatorului: "In primul rand, ele blocheaza glandele sudoripare si intr-un fel toxinele nu sunt eliberate din organism".
O alta problema pe care o ridica Asociatia Europena pentru Protectia Consumatorilor e cea a colorantilor sub forma de nano-particule, adica particule infime.
Colorantii ii gasim pe eticheta cu litera CI, urmata de cateva cifre.
CI 77891 Dioxid de titan
CI 77499 OXID DE fer (negru)
C.I. 77491 OXID DE fer (rosu)
C.I. OXID DE fer 77492 (galben)
Stim sigur ca nano-particulele de dioxid de titan pot provoca alergii. Celelalte efecte nu sunt inca intelese. Totusi, Institutul National de Sanatate din Statele Unite spune ca particulele mici de titan in comparatie cu cele de dimensiuni mari, ''au un risc carcinogen mai mare".
Pana in prezent, singurul deodorant natural descoperit e piatra de alaun.