Ce nu ti-a spus nimeni despre job-urile stresante. Duc la pierderi de memorie la batranete
Un studiu realizat la Universitatea din Iowa, Statele Unite, arata ca exista o legatura intre nivelurile mari de stres si pierderea memoriei pe termen scurt, la batranete.
Un stil de viata stresant si un job care pune multa presiune pe noi ne-ar putea afecta capacitatea de memorare pe termen scurt, la batranete.
Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta, de la Universitatea din Iowa (SUA), care sustin ca exista o legatura intre cele doua aspecte, informeaza Daily Mail.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Astfel, nivelurile ridicate de cortizol (hormon natural al corpului, care creste cand o persoana este stresata) pot duce la pierderi de memorie la varste mai inaintate. Pe termen scurt, aceste cresteri ale nivelului de cortizol sunt binevenite, pentru ca ne permit sa fim mai activi si mai alerti, precum si sa luam decizii rapide.
Pe termen lung insa, cresteri anormale ale acestui hormon duc la probleme de digestie, anxietate, tendinte de ingrasare si o presiune arteriala marita. De asemenea, cercetatorii sustin acum ca niveluri crescute de cortizol duc la pierderea treptata a sinapselor din cortexul prefrontal, regiunea din creier care "gazduieste" memoria pe termen scurt.