Cat de periculos este Soarele pentru piele. Xonia: "In Australia se invata despre protectia solara pana in clasa a VI-a"

Ultima actualizare: 16-06-2016 00:00

S-a nascut in Australia, a facut sport de mica, a mers la balet si s-a lansat in muzica aici, in Romania. Cum prinde cateva momente libere, cantareata Xonia le dedica sportului. Afara, in mediu curat si respectand regulile de protectie solara.

Xonia s-a nascut in Australia si a locuit, mare parte din viata, pe continentul cu cele mai bune programe nationale de protectie solara. “Sunt alba de la nastere asta e n-am ce sa fac. Nici nu stau mult la soare”, spune ea.

In Australia a invatat la scoala pana in clasa a VI-a descopre protectia solara. “Nu a fost o ora anume, a fost pur si simplu educatia noastra. Ni s-a predat la scoala la engleza”

Australienii invata, inca de la gradinita, ca soarele in miezul zilei este o agresiune asemenea unei radiografii, repetate de prea multe ori. “Soarele e foarte puternic in Australia, avem o persoana la 5 care face cancer e o rata foarte mare si iti da seama ca facem tot ce e posibil sa putem sa prevenim lucrul acesta”, spune Xonia.

Ne scalda acelasi soare. Aceleasi raze ultraviolete. Acelasi efect asupra pielii umane, asadar. Sagetile invizibile distrug creierul celulelor pielii. Asa se traduce, pe scurt agresiunea. Astfel, le modifica informatia si le fac sa se modifice aberant.

De aceea medicii recomanda un control dermatologic pe an. Dupa ce l-ati facut la inceputul verii, incercati sa va … vada soarele pe suprafete cit mai mici. Hainele protejeaza, cremele protejeaza. Factorul SPF din creme tine departe radiatiile UVB. Cele mai eficiente au 50 plus. Factorul PPD va protejeaza de ultravioletele A, aflate in topul periculozitatii. Cele mai bune creme au factorul PPD 40. Niciun produs insa nu va protejeaza de arsura solara in mijlocul zilei. Indiferent de cit de rezistenta este, genetic, pielea dumneavoastra.

Arsurile solare inseamna ca razele au patruns in nucleul celulor pielii. Pot sa-l deformeze si astfel sa reseteze informatia pe care o detine. Aceste dereglari sunt cele care conduc la bolile grave.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO