Care este tehnica de periaj corecta. De ce este recomandata o periuta de dinti electrica
Adoptati cele mai noi tehnici de periaj dentar. Specialistii le recomanda persoanelor fara probleme dentare, dar si pacientilor cu diverse afectiuni.
Acestia propun periajul cu periuta electrica, pentru o igiena eficienta.
Periutele speciale ajuta la tratarea problemelor dentare si sunt recomandate inclusiv pacientilor cu afectiuni ale gingiilor.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Pacientii cu probleme ale dintilor sau gingiilor pot folosi fara probleme periuta electrica.
Motivul este ca aceasta inlatura mult mai bine placa bacteriana de-a lungul gingiei, care poate agrava problemele gingivale.
Iata ce sustin medicii dentisti. Aceasta simplifica tehnica de periaj corect.
"Toti pacientii care au dezvoltat o gingivita sau o boala parodontala trebuie sa fie foarte atenti la igiena orala, motiv pentru care le recomandam sa foloseasca periuta electrica care sa ii ajute sa isi imbunatateasca modul in care-si elimina placa de pe suprafetele dentare", declara Cristina Cristea, medic specialist in parodontologie.
"Acestea sunt mai usor de folosit de catre pacient. Combina mai multe tipuri de miscari. De exemplu: o miscare de pulsatie care sparge placa asociata cu o miscare de oscilare si de rotatie si care o indeparteaza. Le e recomandat celor cu gingii sensibile, cu retractii gingivale, pentru ca sunt in general periute moi, care nu permit periajul traumatic, pentru ca se opresc in momentul in care exersam presiune foarte mare, iar in cazul retractiei gingivale prima masura pe care o recomandam e schimbarea tehnicii de periaj", explica Cristina Cristea.
"Fata de o periuta manuala, unde putem ajunge numai la 600 de miscari pe minut, cu periuta electrica putem ajunge pana la 48.800 de miscari pe minut. In plus, putem combina miscari de oscilorotatie si de pulsatie cu ajutorul periutei electrice care chiar ofera o curatire revolutionara si o indepartare cu pana la 100% a placii bateriene fata de o periuta normala", precizeaza medicul stomatolog Florin Lazarescu.
Imbunatatirea tehnicii de curatare prin periajul electric poate duce la rezolvarea rapida a problemelor dintilor sau gingiei.
"E foarte importanta la periajul manual sa respectam tehnica, de aceea perii in cadrul periajelor manuale trebuie orientati la 45 de grade fata de suprafata dintelui si intotdeauna trebuie sa existe miscarea de scoatere activa a placii bacteriene de la coletul dintelui catre partea ocluzala. Daca nu respectam acest tip de miscare putem sa facem mai mult rau, mai ales daca folosim periute cu o duritate mai mare putem determina aparitia retractiilor gingivale. Periuta electrica elimina acest risc, mai ales ca periutele electrice au anumiti senzori care prin semnale ne evidentiaza efectuarea unei presiuni prea mari la nivelul gingiei sau dintelui", adauga Florin Lazarescu.
"Unele periute electrice au modalitati care ii ajuta pe pacienti sa vizualizeze timpul pe care il acorda igienei, pe fiecare cadran in parte motiv pentru care folosirea lor duce la cresterea timpului pe care pacientul il acorda igienizarii pentru ca am remarcat ca marea majoritate a pacientilor fac o igiena sumara cu un timp de periaj extrem de redus, folosesc periute foarte dure si asta nu poate decat sa le dauneze", precizeaza Cristina Cristea.
Pe termen lung folosirea unei periute electrice creste eficienta igienei si poate preveni afectiunile gingivale si cariile.
Iar in cazul in care acestea deja exista ajuta la stoparea, ameliorarea sau tratarea lor. In plus, periajul electric este recomandat si pentru evitarea recidivei unei probleme dentare.