Boala pe care o dobândesc 90% din femeile care nasc. Sfatul medicilor
Vase sparte, inestetice, la nivelul picioarelor. O astfel de rețea privește circulația periferică. Așa că problema estetică trebuie luată în calcul în contextul stării generale de sănătate.
Găsiți cauza și nu vă multumiți doar cu tratarea efectelor.
Hormonul progesteron în cantităţi uriaşe, aşa cum se întâmplă în cele 9 luni de sarcină, determină venele să îşi piardă structura lor de elastic. Pe de altă parte, chiar dacă nu luaţi mult în greutate în timpul sarcinii, uterul are o greutate imensă în ultimele 3 luni.
Marina Dumitraş, medic specialist chirurgie generală: ”Produce presiune asupra sistemului venos şi asupra sistemului limfatic, care produce stază, stagnează sângele.”
Aşa se face că peste 90% dintre femeile care devin mame au boala venoasă cronică. Lucrurile se văd, evident, mai ales după ce scăpaţi de câteva kilograme, aşa cum se întâmplă după sarcină.
La boala venoasă cronică găsim 6 stadii. Începe cu vase mici de sânge sparte, care arată asemănător pânzelor de păianjen. Primele 3 faze ale bolii permit metode neinvazive, spre exemplu laserul vascular.
Dorina Giurcaneanu, medic primar dermatolog: ”Astfel de persoane pot fi tratat cu un laser vascular, se distrug vasele respective vase. Partea neplăcută este că apar altele, de ce? Pentru că există au sistem circulator profund neverificat şi netrat correct.”
Ce e de făcut după stadiul 3? După consultaţie, aveţi nevoie de o ecografie care apreciază arhitectura venoasă.
Operaţia care se face pe o venă mare, numită safenă, închide şi dilataţiile din vasele colaterale ei. Şi astfel nu mai apare recidiva.