Boala oftamologica ce afecteaza tinerii intre 20 si 30 de ani. Cum poate fi depistata
De la 20 la 30 de ani, in plina tinerete. Acesta decada este preferata de o boala oftalmolgica ce presupune deformareea corneei. Vazul devine neclar. Afectiunea se numeste keratoconus si poate fi depistata doar cu tehnologie inalta.
Nu mai vad suficient de clar ca inainte! Daca va incadrati in categoria de varsta 20-30 ani, aveti nevoie de controale regulate la oftalmolog. Chiar daca medicul nu depisteaza nimic anormal la consultatia anterioara.
Corneea este tesutul transparent din partea din fata a ochiului. Totodata, cea mai importantă lentila focalizatoare a ochiului. Simultan, apare astigmatismul, ceea ce inseamna ca aveti nevoie de ochelari cu lentile cilindrice. Dar medicul nu va gasi nicio dimensiune cu care sa vedeti perfect.
Aceasta deoarece corneea se va transforma de la o consultatie la alta. Alteori, boala e asociata cu o alergie oculara. Veti primi anti-alergice si o recomandare unanima:
Claudia Nechifor, medic primar alergolog: "Poluarea stim cu totii are rolul de a mentine o inflamatie cronica in mucoase si de a favoriza si suprainfecta si agresiunea alergenilor. Da, un aer curat e binevenit."
Numai ca mancarimile oculare nu vor trece ca anti-alergice.
Topografia corneana este investigatia care pune diagnoticul de certitudine. Masoara grosimea corneei atit in exterior cat si in interiorul ochiului.
Mihaela Simion, medic primar oftalmolog: "Vitamina B2, este un procedeu care face cornea sa devina mai rigida, se aplica la intevale regulat, apoi ultraviolet A ca sa produca o reactive- fotochimica."
In felul acesta, corneea nu se mai deformeaza. Dar tratamentul nu reda vederea de dinainte. Ci doar impiedica boala sa evolueze.