Berea, cafeaua, sucul de fructe si chiar ceaiul ne deshidrateaza in final. De ce substante are nevoie apa pentru a hidratata
Dupa o cafea, un suc de fructe, un ceai negru sau o bere beti apa repetat, cat puteti de mult. In felul acesta evitati deshidratarea si va ajutati rinichii in efortul titanic pe care il depun fara sa stiti.
O cafea si o bere. Ambele merg de minune in cele cateva zile libere care insotesc o sarbatoare. Ambele acidifica insa mediul intern. Rinichiul va lucra intens ca sa restabilesca echilibrul si va produce mai multa urina. Astfel apare deshidratarea severa.
Dr. Ionut Leahu, medic stomatolog: "In saliva avem minerale, mai ales in partea de jos stagneaza saliva si automat se depun pe suprafata dintelui."
Odata depuse, aceste minerale nu pot fi inlaturate la un simplu periaj. Saliva contine insa substante surfactante si este primul fluid biologic care face ca apa bauta sa hidrateze intreg organimul. Din tubul digestiv, apa trece in proportie de 95% in sange. De aici, in lichidul in care traieste fiecare celula si abia apoi intra in celule.
Dr. Gabriel Mitulescu, medic primar chirurg: "Noua ne foloseste apa care e efectiv in celule. Ea are nevoie de minerale - sodiu, potasiu, clor - iar membrana celulara ca sa fie penetrata in bune conditii de apa are nevoie de acizi grasi esentiali."
Apa hidrateaza daca luati din hrana sare si grasimi din uleiuri, peste si seminte, dar si clor din carne. In afara de apa niciun lichid nu indeplineste perfect aceasta functie. De aceea ne pacalim cand consumam cafea indulcita, ceai, ori suc de fructe.
Dr. Gabriel Mitulescu, medic primar chirurg: "Toate aceste bauturi duc la deshidratare, de ce? Ceaiul negru si cafeaua contin purine, substante toxice pe care organsimul incearca sa le elimine."
Le elimina odata cu apa existenta deja in organism. Apare deci deshidratarea.
Sucurile de fructe si berea sunt bauturi acide. Apare un contrast cu mediul intern al organimului - lichidele in care se scalda fiecare celula, sangele si limfa, care nu se simt deloc confortabil. Trebuie deci inlaturata aciditatea.
Dr. Gabriel Mitulescu, medic primar chirurg: "Eliminarea este prin urina, ori cum rinichiul poate elimina o cantitate de valente acide pe o suta de mililitri de urina, ca sa elimine mai multe valente, ce o sa faca? O sa elimine mai multa urina si in final o sa ne deshidratam."
Consumatorii de bere observa cel mai rapid corectitudinea acestei informatii. Dupa o singura bere va aparea repetat senzatia de urinare. Rinichiul incearca cu toate puterile sa alcalinizeze mediul intern. Il ajutati band apa. Procedati la fel si dupa cafea sau ceai.
Sursa: Pro TV
Etichete: cafea, apa, nutritie, bere, minerale, grasime, sare, ceai, saliva, hidratare, dentist, csid, suc de fructe,
Dată publicare:
17-12-2016 10:26