Banala folie alimentara pentru impachetat sandwichuri poate provoca probleme anumitor persoane. Cine sunt cei cu riscuri
Cel mai raspandit metal din scoarta terestra este aluminiul, pe care il gasim in banala folie alimentara pentru impachetat sandwich-uri. Sau in care gatiti peste ori carne.
Odata incalzit, acest metal descarca particule in produsul alimentar. Este insa eliminat fara probleme, cu ajutorul rinichilor, daca acestia sunt perfect sanatosi.
Atat Uniunea Europeana, cat si Statele Unite reglementeaza tipurile de plastic folosite pentru ambalarea alimentelor. Nicaieri in lume nu se vorbeste insa despre foliile din aluminiu.
Chef Maria nu impacheteaza in folie de aluminiu alimentele pe care le da la cuptor. Spune ca este toxica si ca prefera hartia de copt. Sa vedem care este adevarul.
Aluminiul este cel mai raspandit metal din scoarta terestra. Industria alimentara il foloseste masiv.
Pe intelesul tuturor: aerul il face sa nu interactioneze cu alimentele. De aceea, sandwich-ul, spre exemplu, nu va fi afectat.
Conf. dr. ing. Paul Octavian Stanescu: Pentru a diminua si mai mult riscurile de interactiune intre produsele alimentare si folia de luminiu intre cele doua, e depus un strat foarte substire de polietilena, care protejeaza contactul dintre aluminiu si produs. Acesta il gasim in cutiile multistrat de lapte sau de suc.
Polietilena este un polimer, adica un plastic din categoria 2 sau 4. Un plastic sigur. Totusi, exista studii care leaga aluminiul de boala Alzheimer. Legatura o face… rinichiul.
Daca nu suntem sanatosi, daca rinichiii nostri NU functioneaza corespunzator, atunci intr-adevar se pot face acumulari. Acestea migreaza spre alte organ, inclusiv creierul. De unde si asociere intre Alzheimer si cantitatile mari de aluminiu.