Avem doua sisteme imunitare, cel innascut si cel cu memorie. Ciupercile medicinale le ajuta sa functioneze perfect iarna
Sistemul imunitar este ca o mica armata pe care o detine fiecare persoana si care se opune tuturor agresiunilor externe. La fel ca orice alt mecanism biologic, poate fi destabilizat de alimentia haotica si de substantele poluante.
Daca pe acestea din urma nu le putem controla, regimul de hrana poate fi tinut sub observatie. Iar in sezonul rece, in special, puteti contribui cu un imbold ce va da rezultate: combinatii din ciuperci medicinale, ce asigura aminoacizii perfecti pentru imunitate.
Inca de la venirea pe lume, activati asa-numitul sistem imunitar innascut. Este constituit din structuri si mecanisme cu rol protector. Celulele sunt capabile sa recunoasca si sa reactioneze la agentii patogeni in mod general, fara a conferi o imunitate protectoare sau de lunga durata.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Alaturi de acesta, pe parcusul vietii se dezvolta un sistem imunitar cu memorie. Spre exemplu, imediat ce luati contact cu un virus, complexul mecanism va forma anticorpi, care vor repera "intrusul" la urmatorul contact si-l vor distruge. Vorbim despre celulele limfocite de tip "T" si "B", care au capacitatea de a retine caracterele agentului patogen.
Cele doua sisteme interactioneaza. Pentru a le pastra activitatea si a obtine rezultate, de multe ori este nevoie de un aport serios de proteine. In regimul diversificat se regasesc atat cerealele, legumele si fructele, dar si portii de carne, oua sau lactate. Respectandu-va, deci, conditia de omnivor, respectati implicit sistemul imunitar.
"Imunitatea scazuta poate fi recunoscuta dupa sentimentul de oboseala continuta. Pot aparea infectii repetate, aparitia unei diarei, alteori insomnii", a dezvaluit dr. Gabriela Iancu, specialist biologie moleculara.
Ce se intampla de fapt? "Organismul a devenit, poate, vulnerabil la factorii de mediu si a radicalilor liberi. Acesti radicali liberi pot provoca daune la nivel celular. Din acest punct de vedere avem nevoie de antioxidanti - sunt acele substante care anihileaza actiunea radicalilor liberi, ajutandu-ne sa ne pastram starea de sanatate, sa ne crestem imunitarea", a spus dr. Gabriela Iancu.
Pe langa hrana naturala, medicina naturista mizeaza, in special in sezoanele reci, pe combinatii de ciuperci medicinale.
"Aceste ciuperci terapeutice actioneaza intr-un sens al refacerii rezistentei naturale la agentii patogeni, precum si la caracterisitile fiziologice al corpului uman - nivelul enzimelor", a spus dr. Gabriela Iancu.
Ciupercile medicinale reprezinta o sursa optima de proteine vegetale. Aminoacizi, care intra in componenta sistemului imunitar. In plus, au calitati antioxidante puternice si asigura echilibrul florei intestinale. Trebuie, totusi, integrate intr-un regim de hrana diversificat.
Sursa: Pro TV
Etichete: sistem imunitar, alimentatie, csid, ce se intampla doctore,
Dată publicare:
12-12-2014 14:54