Alimentul pe care il consumam cu totii si care este mult mai periculos in declansarea bolilor de inima decat grasimile

Ultima actualizare: 09-03-2014 07:03
zahar

Dietele sarace in grasimi nu reduc riscul aparitiei bolilor de inima si nici nu ne ajuta sa traim mai mult. Potrivit unui cercetator de renume, adevaratul dusman al sanatatii este zaharul, urmat de carbohidrati.

James DiNicolantonio, cercetator in domeniul cardiovascular din New York, sustine ca toate sfaturile pe care le-am primit din anii ’50 incoace cu privire la cat de nocive sunt grasimile saturate, sunt, de fapt, incorecte.

Trebuie sa avem o campanie de sanatate publica la fel de feroce precum cea din anii ’70-’80, care a pus la zid grasimile saturate, si sa spunem ca ne-am inselat”, a declarat omul de stiinta.

Nu exista nicio dovada concreta ca dietele sarace in grasimi au vreun efect pozitiv asupra sanatatii. Frica generala, ca grasimea saturata creste colesterolul, este complet nefondata. Expertii au crezut ca o dieta slaba in grasimi ar duce la un risc mai mic de obezitate si diabet, cand, de fapt, adevarul este exact invers”, a mai spus acesta in revista medicala Open Heart.

Potrivit noilor dovezi, o dieta care contine putini carohidrati ajuta la imbunatatirea nivelului de colesterol. Opinia cercetatorului este sustinuta si de oamenii de stiinta britanici, care sustin inca de anul treut ca interpretarea de pana acum a studiilor a fost eronata si toata valva creata in jurul grasimilor saturate nu este decat un mit. Conform acestora, nu exista nicio legatura dovedita intre acestea si bolile de inima.

De fapt, cel mai important este sa evitam consumul prea mare de zahar, dar si de carbohidrati si mancare procesata. Potrimit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, ar trebui sa ne injumatatim aportul zilnic de zahar, astfel incat acesta sa fie de numai sase lingurite pe zi. In prezent, un om consuma, in medie, cate 12 lingurite de zahar pe zi, acesta fiind prezent in multe sucuri si alimente procesate.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO