Acidoza metabolică, o condiţie periculoasă provocată de dietele doar cu proteine
În două situaţii putem ajunge la acidoza metabolică - o condiţie extrem de periculoasă.
Odată, prin dezvoltarea diabetului, nedescoperit şi, implicit, necontrolat.
A doua posibilitate: aportul iraţional de proteine, de multe ori o practică în cadrul celebrelor diete cetonice sau keto.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Nu apelaţi la mese formate doar din proteine, chiar dacă slăbiţi rapid. Proteine înseamnă carne, ouă, brânzeturi. Veţi încerca să produceţi energie arzând grăsime corporală. Dar, din acest proces, rezultă aşa numiţii corpi cetonici în cantităţi uriaşe.
Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog: "Aceşti corpi cetonici se acumulează în exces în corpul nostru, se elimină în urină, unde pot fi dozaţi, se elimină prin respiraţie şi apare aceste respiraţie cu miros de oţet sau de mere verzi".
Odată acumulaţi în cantităţi mari, se declanşează aşa-numita acidoza metabolică, o intoxicaţie gravă în tot organismul. Ulterior, apare colapsul. Aceste diete doar cu proteine nu sunt o joacă.
Aceeaşi situaţia, acidoza metabolică, o găsim în cazul diabeticilor netrataţi. Care încă nu ştiu că au diabet. Iniţial, boala nu dă semne clinice iniţial şi nu doare.
Catrinel Macovei, medic primar diabet şi nutritive: "De mutle ori descoperim glicemii mari, nu sunt aţi de îngrijorări că au glicemie de 300 -400 sau şi mai raus decopera diabetu lcu cumplicaiti – rana la picior dcare nuse vindeca, complicaţii renale sau oftalmologice?"
De ce nu se vindecă un diabetic, inclusiv după interveniţii minore?
Ionuţ Leahu Medic, medic implantolog: "Prin faptul că nu îşi ţin glicemia sub control există un produs chimic care se cheamă corp cetoni, e ca o toxină care intră în toate celulele corpului uman, inclusiv la nivel vindecării, celulele nu se mai vindecă, nu se mai vascularizează cum trebuie. Vascularizaţia periferică, la capăt de line, e afectată".
Spre exemplu, un diabetic netratat poat să decopere că are boala parondinta cu o evoluţie fulminantă. Şi să înţeleagă motivul abia când îşi face analizel uzuală şi descoperă o glicemie peste 126.
Glicemia trebuie luată o dată pe an.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!