Un nou val de migranti se indreapta spre Europa. Numarul urias de persoane care au traversat marea in prima luna a lui 2016

Ultima actualizare: 10-02-2016 07:11
refugiati

Peste 68.000 de persoane au traversat Marea Egee din Turcia spre Grecia de la inceputul acestui an, a informat duminica Agentia ONU pentru refugiati, transmite DPA.

De la 1 ianuarie si pana in data de 6 februarie un numar total de 68.023 persoane au trecut pe mare de pe coastele Turciei spre insulele grecesti, potrivit datelor Inaltului Comisariat al ONU pentru refugiati (UNHCR). Cel putin 366 de oameni si-au pierdut viata in incercarea lor de a ajunge in Europa.

Luni este programata o intalnire la Ankara intre cancelarul german Angela Merkel si prim-ministrul turc Ahmet Davutoglu pentru a discuta despre implementarea unui plan multilateral de dezmembrare a retelelor de trafic de persoane si pentru reducerea migratiei.

Uniunea Europeana a alocat suma de 3 miliarde de euro Turciei cu scopul de a imbunatati conditiile in care traiesc milioanele de refugiati care se afla in aceasta tara.

Turcia este pregatita sa primeasca refugiatii sirieni care fug din orasul asediat Alep

Guvernul turc s-a declarat duminica pregatit sa primeasca zecile de mii de refugiati sirieni care vin la granita cu Turcia dupa ce violentele s-au intensificat in zona orasului Alep unde se desfasoara o ofensiva militara a trupelor regimului de la Damasc, informeaza AFP.

"Turcia a atins limitele capacitatii sale de a primi refugiati. Dar acesti oameni nu au unde sa se duca in alta parte. Ori vor muri sub bombardamente, ori ne vom deschide frontierele", a declarat vicepremierul Numan Kurtulmus.

In Turcia se afla in prezent 2,7 milioane de refugiati sirieni. "Turcia nu le poate spune sa nu vina, deoarece asta ar insemna ca ii lasam prada mortii", a adaugat vicepremierul turc intr-o declaratie pentru postul de televiziune CNN-Türk.

De la inceputul acestei saptamani zeci de mii de civili, in majoritate femei si copii, au fugit din orasul Alep din cauza luptelor violente dintre armata siriana si rebeli.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO