74 de migranti morti, gasiti de Crucea Rosie pe o plaja din Libia. Acestia voiau sa traverseze Marea Mediterana

Ultima actualizare: 24-02-2017 07:02
imigranti plaja Libia

Reprezentantii Crucii Rosii au anuntat ca trupurile a 74 de migranti decedati au ajuns pe o plaja libiana din apropiere de localitatea Zawiya. Potrivit primelor informatii, migrantii au murit in ultimele doua zile, transmite Reuters.

Mohamed al-Misrati a precizat ca toti migrantii decedati sunt adulti din tarile sub-sahariene, fiind vorba de 71 de barbati si trei femei.

Libia a devenit punctul principal de plecare pentru migrantii care doresc sa ajunga in pe coastele europene traversand Marea Mediterana.

De asemenea, curentii aduc in mod frecvent cadavrele migrantilor pe plajele libiene.

In 2016, pana la 181.000 de migranti au incercat sa traverseze Marea Mediterana plecand de pe coastele Libiei.

Uniunea Europeana si-a intensificat in ultimul an eforturile pentru a reduce numarul persoanelor care intrepind calatoria periculoasa pe Marea Mediterana.

In acest sens, liderii europeni au sprijinit guvernul libian de la Tripoli sustinut de Natiunile Unite si au indemnat la o colaborare mai apropiata cu tarile africane din care provin cei mai multi migranti care ajung in Europa.

UE sustine ca pana la 70% din migrantii care ajung pe ruta Libia-Italia provin din tarile sarace din Africa. In acest sens, vorbim despre asa-numiti migranti economici, ci nu despre persoane care fug din calea unor conflicte violente sau a unor regimuri tiranice. Cei mai multi migranti africani nu indeplinesc criteriile pentru a primi azil in tarile europene.
 

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO