Un grup de hackeri a atacat site-ul televiziunii ungare N1 TV, unde era angajata femeia care a lovit cu piciorul in imigranti

Dată publicare: 12-09-2015 09:21
Dată actualizare: 15-09-2015 07:01


Petra Laszlo

Un atac cibernetic a avut loc la postul de televiziune ungar N1 TV, unde era angajata femeia cameraman care a lovit imigrantii la locul de adunare a refugiatilor de la Roszke.

Hackerii au atacat serverele si site-ul postului de televiziune ungar Nemzeti 1 si au sters tot continutul site-ului, arhivei si toata corespondenta, informeaza un comunicat remis vineri Agerpres de redactorul-sef al N1 TV, Szabolcs Kisberk.

Conform Agerpres, atacul, care a avut loc joi seara, a provenit de la o adresa IP din Turcia, iar responsabilitatea a fost asumata de Fallaga Team, un grup tunisian islamist de hackeri.

Comunicatul citat aminteste ca actiunile fostei angajate a postului de televiziune au fost condamnate de catre editori, iar contractul acesteia de munca a fost reziliat imediat dupa ce a aparut filmarea in care femeia lovea imigrantii.

In pofida acestui fapt, postul de televiziune a primit zeci de amenintari, fosta angajata a fost si ea amenintata cu moartea, si chiar au fost si amenintari ca sediul televiziunii va fi aruncat in aer si ca familiile editorilor vor fi ucise. In urma acestor amenintari, editorii postului au sesizat procurorii.

Agentia de presa ungara MTI a relatat vineri ca politia a interogat-o in calitate de suspect pe femeia cameraman care apare in inregistrari video distribuite pe internet si in care se poate vedea cum ii loveste cu piciorul sau le pune piedica refugiatilor. Politia din Budapesta a anuntat joi pe site-ul sau ca femeia a fost retinuta si interogata ca suspecta, dar nu a fost mentinuta in detentie.

Anterior, in cursul zilei de joi, procurorul din Szeged a deschis o ancheta in cazul femeii cameraman. Parchetul a primit plangeri ca femeia, care lucra pentru postul online N1, a fost violenta cu mai multi imigranti, printre care si copii, la un punct de adunare a refugiatilor de la Roszke, a declarat Sandor Toro, procurorul adjunct din judetul Csongrad.

Potrivit MTI, partidele de opozitie Coalitia Democrata si Dialog pentru Ungaria au inaintat plangeri penale impotriva fostei angajate a postului tv. Postul N1, care este afiliat formatiunii nationaliste radicale de dreapta Jobbik, a anuntat ca femeia cameraman a fost concediata si ca, din punctul sau de vedere, considera cazul inchis.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO