Tara din estul Europei care spune NU venirii musulmanilor. "Opiniile noastre difera de cele ale Germaniei"
Reactiile impotriva cotelor obligatorii de migranti se intensifica dupa ultimele atentate.
Premierul ceh, Bohuslav Sobotka, s-a pronuntat marti impotriva constituirii unei comunitati musulmane puternice in tara sa, pledand pentru suveranitatea fiecarei tari din Uniunea Europeana (UE) in ceea ce priveste decizia referitoare la numarul de migranti primiti, relateaza AFP.
''Noi nu avem aici nici o comunitate musulmana puternica. Si, serios vorbind, nu dorim ca o comunitate musulmana puternica sa se formeze aici, avand in vedere problemele pe care le observam'', a declarat Sobotka in cotidianul Pravo.
Alegeri 2024
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
Comunitatea musulmana din Republica Ceha (10,5 milioane de locuitori) numara intre 10.000 si 20.000 de membri, potrivit diferitelor estimari.
Seful guvernului ceh a facut declaratiile respective inainte de vizita la Praga a cancelarului german, Angela Merkel, prevazuta pentru joi. ''Avem un interes comun cu Germania, dar opiniile noastre difera in legatura cu modul de solutionare (a crizei migratiei)'', a subliniat Sobotka.
Republica Ceha se opune vehement, impreuna cu alte tari ale ''Grupului de la Visegrad'', din care fac parte, de asemenea, Ungaria, Polonia si Slovacia, unei repartizari obligatorii a refugiatilor intre tarile membre ale UE prin intermediul unui sistem al cotelor de primire.
''Sunt convins, de la inceputul dezbaterii privind migratia, ca tarile membre trebuie sa beneficieze de suveranitate in ce priveste decizia referitoare la numarul de refugiati. Guvernele nationale sunt cele care trebuie in final sa le garanteze securitatea oamenilor lor'', a insistat Sobotka.
Premierul social-democrat ceh a avertizat totodata impotriva confuziei intre refugiati si teroristi. ''Nu este posibil sa se puna semnul egalitatii intre refugiat si terorist. Dar, in acelasi timp, nu este posibil sa ai acelasi demers ca Germania anul trecut, adica sa autorizezi afluxul unui numar imens de oameni, fara nici un control'', a afirmat Sobotka.
Sursa: Agerpres/ StirileProTV
Etichete: migranti, refugiati, ue, cehia, musulmani, cote,
Dată publicare:
23-08-2016 16:08