Solutia la care au recurs doi migranti pentru a scapa din "Jungla din Calais". Doi jurnalisti au fost raniti. VIDEO


Ultimul update: Miercuri 07 Septembrie 2016 06:55
Data publicarii: Duminica 04 Septembrie 2016 15:25
Categorie: Criza imigrantilor
CALAIS

In fiecare zi migrantii blocati in tabara de la Calais din Franta cauta noi moduri de a-si continua drumul prin Europa. O noua tactica le da de lucru in fiecare noapte administratorilor unei autostrazi din zona.

Metoda a fost filmata de jurnalisti. In imagini se vede cum doi barbati vor sa faca autostopul si incearca sa ii opreasca pe soferii de pe autostrada blocand drumul cu crengi mari. In momentul in care in plasa le pica un camion, migrantii par initial ca vor sa se urce peste sofer in cabina, dar de fapt acestia incercau sa se catere pe instalatia ce leaga cabina de remorca, relateaza Daily Mail.

Soferul speriat a inceput sa dea cu spatele, iar cei doi barbati au disparut in intuneric. Politia a ajuns la fata locului, dar nu a reusit sa ii prinda pe migranti. Autoritatile au declarat ca in medie 30 de astfel de incidente au loc in fiecare seara. Administratorii autostrazii spun ca trebuie sa patruleze constrant pentru a indeparta obiectele voluminoase lasate pe drum de migranti.

Cei doi jurnalisti care au filmat scenele s-au intors in Marea Britanie cu capetele sparte. Masina in care se aflau a intrat intr-o duba aflata in fata lor, dupa ce soferul a incercat sa evite un bustean lasat pe mijlocul drumului.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO