Roman condamnat de urgenta la inchisoare in Ungaria pentru trafic de persoane. Intentiona sa duca in Germania 6 imigranti

29-08-2015 10:20


politisti maghiari in Budapesta

Un cetatean roman a fost condamnat la un an si jumatate de inchisoare in procedura accelerata, dupa ce acum cateva zile a fost prins ajutand sase sirieini sa treaca granita.
 

Potrivit agentiei maghiare de presa MTI, care citeaza Parchetul Regional din Fejer, romanul a fost prins luni, in Budapesta, in timp ce se pregatea sa transporte cu masina lui sase imigranti ilegali sirieni din Ungaria in Germania. El le-ar fi cerut bani in schimbul acestui serviciu, urmand sa fie platit la destinatie.

Tribunalul l-a condamnat pe roman in procedura de urgenta la un an si sase luni de inchisoare pentru trafic de persoane. De asemenea, el a primit interdictie de intrare in Ungaria pentru trei ani iar masina i-a fost confiscata. Sentinta este definitiva.

Informatia a fost confirmata de Raluca Lunculescu, , purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe de la Bucuresti. Aceasta a precizat ca, in prezent, 18 cetateni romani sunt retinuti in Ungaria pentru trafic de persoane.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO