Revista Statului Islamic ii acuza pe musulmanii care fug in Europa ca infaptuiesc un "pacat major"

Ultima actualizare: 13-09-2015 07:06
ISIS

Sirienii si libienii care fug in Europa comit un pacat pentru ca isi expun copiii la ateism, droguri, alcool si libertate sexuala, conform unei reviste publicate de jihadistii Statului Islamic, informeaza Reuters.

Sute de mii de persoane au fugit in acest an de razboaiele din Orientul Mijlociu, deseori din zone capturate sau amenintate de jihadistii Statului Islamic. Ei au traversat Mediterana catre Europa in ambarcatiuni periculoase care s-au scufundat deseori, omorand sute de persoane, intr-unul din cele mai mari valuri de migratie de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Majoritatea refugiatilor vin din Siria, Irak si Libia - state macinate de conflicte in care este implicata frecvent gruparea Statul Islamic."Din pacate, unii sirieni si libieni sunt dispusi sa riste vietile si sufletele copiilor lor, sacrificand multi dintre ei in timpul calatoriilor periculoase spre teritoriile cruciatilor care instiga la razboi, teritorii dominate de legile ateismului si indecentei", se arata in revista Dabiq a SI, relateaza Agerpres.

Potrivit publicatiei, majoritatea familiilor care fug in Europa provin din zonele controlate de presedintele sirian Bashar al-Assad sau din zonele kurde care lupta cu Statul Islamic.

Revista Statului Islamic, grupare care controleaza teritorii din Siria si Irak in care locuiesc circa 10 milioane de persoane, sustine ca cei care pleaca din aceste zone comit un “pacat major”.

"Trebuie sa se stie ca parasirea voluntara a Dar al-Islam (“Taramul Islamului”) pentru Dar al-Kufr (“Taramul Necredinciosilor”) este un pacat major, deoarece este o trecere la “kufr” (necredinta) si o poarta prin care copiii si nepotii abandoneaza islamul pentru crestinism, ateism sau liberalism", se arata in revista.

Publicatia adauga faptul ca migratia spre teritoriile crestine ii expune pe copii si nepoti "amenintarii constante a pacatului trupesc, sodomiei, drogurilor si alcoolului."
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO