Retea de traficanti de migranti, trimisa in judecata de DIICOT. Refugiatii erau numiti "cauciucuri" sau "telefoane"

Ultima actualizare: 15-09-2015 07:01

16 indivizi, 2 romani si 14 turci, au fost trimisi in judecata pentru trafic de migranti. Procurorii DIICOT spun ca erau foarte bine organizati si foloseau un limbaj codificat propriu.

Refugiatii erau numiti "paleti" sau "cauciucuri", iar locurile de cazare temporara din Romania erau mentionate drept "hambare". In doar 4 luni, gruparea a dus in vestul Europei 150 de migranti in 11 transporturi. Afacere rentabila, caci fiecare migrant platea 5000 de euro.

Gruparea avea o organizarea extrem de complexa, pe trei paliere, sustin procurorii. Pe primul nivel se afla liderii turci ai retelei, care formau la Istanbul grupuri de migranti adusi ilegal din Siria si Irak. Aceste grupuri plecau apoi in Romania, unde miscarile lor erau dirijate de cei 3 coordonatorii locali ai retelei, aflati pe al doilea palier, si de cei 7 "subordonati". Acestia asigurau cazarea temporara si pregateau rutele pe care migrantii erau trimsi spre Austria, Germania, Franta si tarile scandinave cu ajutorul transportatorilor aflati pe al treilea palier, mai exact soferi de TIR turci.

Acestia erau permanent in contact cu membrii din Romania, iar ca masura de siguranta toate discutiile erau codificate.

Astfel, vorbind despre un grup de 40 de migranti, unul din membrii retelei ii spune altuia: "sunt 40 de „paleti" pregatiti pentru A, in partea aia de sus". Cel de-al doilea confirma la scurt timp si plata spunand ca "a dat injectia si asteapta sa iasa rezultatele".

Cu ocazia unui alt transport, unul dintre membrii retelei il anunta pe altul: "Stii ca aici sunt 21 de paleti!... Noi ii pregatim azi."

Este adevarat, in afara de "paleti", migrantii mai erau denumiti directori, telefoane, Samsung-uri, cauciucuri, iar membrii retelei aveau un nume codificat si pentru ei insisi: "Fabrica".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO