Planul UE de 1 miliard de euro pentru a face fata puhoiului de migranti. Refugiat: Fratii mei au fost ucisi in bombardamente

Ultimul update: Sambata 05 Martie 2016 07:01
Data publicarii: Miercuri 02 Martie 2016 18:47
Categorie: Criza imigrantilor

Comisia Europeana a propus un ajutor umanitar pentru tarile membre, si in special pentru Grecia, pentru a face fata puhoiului de migranti.

Ar fi vorba de 300 de milioane de euro in 2016 si 700 de milioane, in urmatorii trei ani. Este o premiera absoluta cand se vorbeste despre ajutor umanitar nu doar pentru tari sarace din afara blocului comunitar, ci chiar pentru membri ai Uniuniii Europene.

Guvernul grec spune ca are nevoie de aproape o jumatate de miliard de euro pentru a putea organiza primirea a 100.000 de refugiati. 7-8.000 sunt blocati la frontiera cu Macedonia.

"Aceasta este calea ferata internationala intre Grecia si Macedonia. Dupa cum vedeti, numerosi oameni asteapta aici. Politia greaca ii opreste sa mearga mai departe, spre granita aflata cam la 150 de metri de aici", a relatat Danny Savage, BBC News.

Dincolo de frontiera, in spatele barierei metalice, sunt mobilizate trupe macedonene, gata sa intervina, daca imigrantii incearca sa forteze trecerea.

Angela Merkel nu respinge primirea mai multor migranti in UE. "Bunastarea si conditiile noastre de viata ne permit"

Refugiat: "Vom asteptat cat timp este nevoie, dar trebuie sa mergem mai departe. Eu mi-am pierdut casa, fratii mei au fost omorati in bombardamente".

Deschideti portile, scandeaza oamenii. Deocamdata sunt pasnici, dar zilele trecute au incercat sa doboare gardul de sarma ghimpata.

Anul trecut, zilnic, treceau cu miile pe acolo. Dar Macedonia, si alte tari din Balcani si Europa centrala, au decis sa puna stavila puhoiului de migranti. Doar 580 mai sunt lasati sa traverseze, in fiecare zi, frontiera.

"Aici, oamenii stau la coada pentru a obtine un document de tranzit, care sa le permita sa intre in Macedonia. Cozile sunt cu adevarat imense. Apar des certuri si incaierari. Dar aceste cozi reprezinta, probabil singura speranta pentru cei aflati in tabara, acum", a relatat John Sparks, Sky News.

Pe de alta parte, comandantul fortelor NATO din Europa a declarat ca Moscova si Damascul folosesc in mod deliberat potopul refugiatilor sirieni pe post de "arma" pentru a destabiliza Europa.

Audiat de comisia militara a Senatului american, generalul Breedlove s-a referit la bombardamente fara discernamant, care terorizeaza populatia civila din Siria si o forteaza sa aleaga drumul pribegiei. In plus, a avertizat generalul american, printre refugiati se amesteca si jihadisti ai Statului Islamic.
 

Seful fortelor NATO in Europa: Criza refugiatilor, arma pentru teroristi si pentru Rusia.

Seful fortelor NATO in Europa: Criza refugiatilor, arma pentru teroristi si pentru Rusia. "ISIS se raspandeste ca un cancer"

refugiati in Mediterana

"Zi tragică în Mediterana". Două mame din Libia s-au înecat salvându-şi copii

85.000 de migranti au ajuns in Italia in 2017. Localnicii sunt coplesiti, iar refugiatii, nemultumiti: "Europa nu e ca la TV"

100 de migranti disparuti dupa un naufragiu in largul coastelor Libiei. 23 de persoane au supravietuit dupa scufundarea navei

Un imigrant ilegal acuzat de viol a primit despagubiri mai mari decat victima sa. De ce nu a putut fi trimis in tara sa

Cel putin 146 de morti intr-un nou naufragiu in largul Libiei. Cosmarul, povestit de singurul supravietuitor

Circa 250 de migranti ar fi murit inecati in largul Libiei. In urma lor au fost gasite doar cinci cadavre si doua barci

imigranti plaja Libia

74 de migranti morti, gasiti de Crucea Rosie pe o plaja din Libia. Acestia voiau sa traverseze Marea Mediterana

Solutia gasita de UE pentru migrantii salvati in Mediterana. Unde vor fi trimisi, "in afara Europei"

Avertisment UNICEF: 23.000 de copii migranti, in pericol in Grecia si Balcani din cauza frigului: "Risca moartea"

Ucigasul studentei din Freiburg a agresat o tanara si in Grecia, acum 3 ani. "M-a aruncat intr-o prapastie"

Refugiatii din Germania invata cum sa abordeze sexul opus. De ce nu a reusit Omar sa se apropie de nicio femeie

Paza de coasta italiana a reusit sa salveze 2.200 de migranti. Papa Francisc: "Mediterana a devenit un cimitir"