Jurnalista care a lovit cu piciorul refugiati in Ungaria se apara intr-o scrisoare deschisa: Nu sunt rasista, m-am temut

Ultima actualizare: 14-09-2015 07:08
Petra Laszlo

Petra Laszlo, jurnalista care a aparut intr-o inregistrare video lovind cu piciorul imigranti care traversau frontiera Ungariei, a explicat intr-o scrisoare deschisa gestul pentru care intreaga Europa a condamnat-o.

Imaginile cu aceasta operatoare de televiziune ungara, Petra Laszlo, lovind cu piciorul imigranti si incercand sa le puna piedica altora, au starnit reactii puternice in Ungaria si in strainatate, in contextul in care Budapesta a fost deja criticata pentru atitudinea sa fata de imigranti.Postul de televiziune unde lucra jurnalista, N1TV, a anuntat de marti seara ca Petra Laszlo a fost data afara "pentru comportament inacceptabil".

Intr-o scrisoare publicata de presa maghiara, Petra sustine ca s-a aflat toata saptamana intr-o stare de soc si ca nu se considera "rasista" relateaza The Guardian.

"Camera inregistra, sute de migranti au rupt cordonul politiei, unul dintre ei s-a repezit catre mine si m-am speriat. Ceva m-a facut sa reactionez. Am crezut ca sunt atacata si ca trebuie sa ma apar. Este dificil sa iei decizii bune cand este in stare de panica.  Nu sunt lipsita de inima, rasista sau o jurnalista care loveste copii. Nu merit aceasta vanatoare politica de vrajitoare, nici sa-mi fie murdarit numele sau sa primesc amenintari cu moartea. Sunt doar mama unor copii mici, care si-a pierdut jobul. Sincer, imi pare rau", a explicat Petra Laszlo.

Politia a interogat-o in calitate de suspect

Politia din Budapesta a anuntat joi pe site-ul sau ca femeia a fost retinuta si interogata ca suspecta, dar nu a fost mentinuta in detentie. Anterior in cursul zilei de joi, procurorul din Szeged a lansat o ancheta in cazul femeii cameraman. Parchetul a primit plangeri ca femeia care lucra pentru postul online N1, a fost violenta cu mai multi imigranti, printre care si copii, la un punct de adunare a refugiatilor de la Roszke, a declarat Sandor Toro, procurorul adjunct din judetul Csongrad.

Partidele de opozitie Coalitia Democrata si Dialog pentru Ungaria au inaintat plangeri penale impotriva fostei angajate a postului TV online. N1, care este afiliat formatiunii nationaliste radicale de dreapta Jobbik a anuntat ca femeia cameraman a fost concediata si ca, din punctul sau de vedere, considera cazul inchis.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO