Grecia isi recheama ambasadorul in Austria si ameninta ca va bloca deciziile UE. "Mentalitati din secolul al XIX-lea"

×

Criza refugiatilor submineaza tot mai mult unitatea Uniunii Europene.

Ambasadorul Greciei in Austria a fost rechemat la Atena 'pentru consultari', decizie prin care guvernul grec doreste sa protesteze fata de neinvitarea Greciei la reuniunea ministeriala pe tema migratiei desfasurata miercuri la Viena, relateaza agentiile internationale de presa.

'Este clar ca problemele importante ale Uniunii Europene nu pot fi rezolvate cu idei si mentalitati din secolul al XIX-lea. Si cu atat mai putin deciziile liderilor statelor nu pot fi inlocuite de directivele sefilor politiilor', afirma MAE grec intr-un comunicat. 'Initiativele unilaterale pentru solutionarea crizei refugiatilor si incalcarea legilor europene si internationale de catre statele membre sunt practici ce submineaza fundamentele unificarii Europei', se mai mentioneaza in document.

De asemenea, premierul grec, Alexis Tsipras, a amenintat ca de acum inainte va bloca orice acord european daca povara crizei refugiatilor 'nu va fi impartita proportional' intre statele membre al Uniunii Europene.

Atena isi manifesta astfel nemultumirea si fata de decizia luata la Viena de Austria, impreuna cu tarile de pe ruta balcanica (Macedonia, Serbia, Croatia si Slovenia) si cu unii vecini ai acestora (Albania, Bulgaria, Bosnia, Muntenegru, Kosovo), ca sa fie lasati sa treaca granita greco-macedoneana numai migrantii proveniti din Siria sau Irak care au acte in regula. Cei care nu au acte ori prezinta acte false, precum si cei care provin din alte tari sunt opriti acolo, fapt care a provocat deja aglomerari de mii de migranti pe teritoriul Greciei.

Citește și
Moscheea Albastra din Istanbul noaptea
Avertismentul mitropolitilor ortodocsi privind refugiatii: "Islamizarea este in plina desfasurare"

Grecii 'sunt interesati doar sa transporte refugiatii cat mai repede posibil' catre granita cu Macedonia, a declarat inaintea reuniunii de miercuri ministrul austriac de externe, Sebastian Kurz, care a justificat astfel neinvitarea Greciei la intalnire.

Conform datelor difuzate marti de Organizatia Internationala pentru Migratie, de la inceputul acestui an au debarcat in Grecia peste 97.000 de migranti proveniti mai ales din statele arabe si asiatice. Odata ajunsi in insulele grecesti, venind dinspre Turcia de obicei cu ajutorul barcilor pneumatice, ei sunt transportati organizat de autoritatile grecesti cu feriboturile pana in portul Pireu, de unde pleaca mai departe spre vestul Europei pe ruta balcanica.

In urma masurilor decise de Austria si de tarile de pe ruta balcanica, joi doar aproximativ 100 de migranti au fost autorizati sa intre in Macedonia, iar autoritatile grecesti se vad nevoite sa-i conduca pe ceilalti in taberele de refugiati.
 

Citește și...
Primii refugiati din cotele obligatorii vor ajunge in martie in Romania. Cati bani vor primi lunar din partea statului roman
Primii refugiati din cotele obligatorii vor ajunge in martie in Romania. Cati bani vor primi lunar din partea statului roman

Primii 15 refugiati din cota impusa noua, de Comisia Europeana vor ajunge in cateva saptamani in Romania. Anul acesta tara noastra ar trebui sa primeasca ,aproximativ 2000 de imigranti.

Avertismentul mitropolitilor ortodocsi privind refugiatii:
Avertismentul mitropolitilor ortodocsi privind refugiatii: "Islamizarea este in plina desfasurare"

Nu toti liderii crestini sunt dispusi sa-i primeasca pe migranti cu bratele deschise, o doveste o recenta luare de pozitie a ierarhilor ortodocsi.

Ungaria vrea sa foloseasca armata impotriva teroristilor ascunsi printre refugiati.
Ungaria vrea sa foloseasca armata impotriva teroristilor ascunsi printre refugiati. "Soldatii sa faca ce au invatat in Irak"

Guvernul de la Budapesta intentioneaza sa foloseasca criza refugiatilor ca pretext pentru a-si vota puteri exceptionale, incluzand folosirea armatei ca forta de ordine.

Recomandări
David Popovici, elogiat în L’Equipe după recordul mondial de la Europene: ”Veni, Vidi, Popovici”
David Popovici, elogiat în L’Equipe după recordul mondial de la Europene: ”Veni, Vidi, Popovici”

”Veni, Vidi, Popovici", a titrat cotidianul francez L'Equipe, într-un material dedicat noului campion european şi recordman mondial la 100 metri liber, românul de doar 17 ani, David Popovici.  

Bilanț coronavirus, 14 august. Scade numărul de infectări și decese
Bilanț coronavirus, 14 august. Scade numărul de infectări și decese

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat în România 2.651 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, cu peste 2.000 mai puține față de ziua anterioară, precum și 12 decese.

Calendar ortodox 15 august. Sf. Maria, cea mai mare sărbătoare creștină a verii
Calendar ortodox 15 august. Sf. Maria, cea mai mare sărbătoare creștină a verii

Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, cunoscută în popor și ca Sfânta Marie Mare, este prăznuită în fiecare an pe data de 15 august.