Avertismentul mitropolitilor ortodocsi privind refugiatii: "Islamizarea este in plina desfasurare"

Ultima actualizare: 20-02-2016 07:08
Moscheea Albastra din Istanbul noaptea

Nu toti liderii crestini sunt dispusi sa-i primeasca pe migranti cu bratele deschise, o doveste o recenta luare de pozitie a ierarhilor ortodocsi.

Mai multi mitropoliti greci au atras atentia, in cadrul unei conferinte desfasurate recent la Salonic, asupra pericolului schimbarii radicale a structurii etnice si religioase a Greciei ca urmare a numarului mare de imigranti musulmani care sosesc pe teritoriul acestei tari.

"Islamizarea Greciei este in plina desfasurare. Mii de imigranti au invadat tara noastra. Ei sunt musulmani. Ca rezultat, structura etnica si religioasa se va schimba intr-un mod radical", a afirmat mitropolitul Ambrozie de Kalavrita, in cadrul conferintei intitulate generic 'Sa ramanem crestini. Sa ramanem greci!'.

Si mitropolitul Antim al Salonicului a avertizat asupra acestui pericol de modificare radicala a structurii nationale ca urmare a afluxului masiv de imigranti musulmani, calificand drept 'crima' ceea ce se intampla in prezent in Grecia.

In cadrul aceleiasi conferinte, fostul ministru al apararii Frangoulis Frangos si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu cresterea brusca a numarului de musulmani in Grecia. ''Tendinta de crestere a numarului celor sositi ilegal in tara noastra este ingrijoratoare. Noi nu dorim sa se schimbe structura etnica a tarii. Noi vrem sa ramanem greci'', a subliniat fostul ministru.

In context, el si-a manifestat ingrijorarea si fata de actuala situatie demografica din Grecia, precizand ca in anul 2014 au fost inregistrate 114.000 de decese si numai 93.000 de nasteri, in timp ce 936.000 de cupluri elene nu au copii.

Nu este pentru prima data cand reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe a Greciei sau reprezentanti ai societatii elene atrag atentia asupra pericolului pe care il reprezinta imigratia musulmana pentru Grecia.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO