Gemeni de numai cinci zile, printre cei 6.500 de migranti salvati din Mediterana. Numarul este unul record. VIDEO


Ultimul update: Vineri 02 Septembrie 2016 07:13
Data publicarii: Marti 30 August 2016 13:35
Categorie: Criza imigrantilor
gemeni

6.500 de imigranti care veneau in Europa au fost salvati de mai multe organizatii intr-o singura zi. Cifra este cu mult mai mare fata de media unei zile obisnuite.

Prin comparatie, in saptamana 15-21 august 2.197 de migranti au traversat Mediterana, punandu-si viata in pericol, potrivit Organizatiei Internationale pentru Migratie. Acest numar este de trei ori mai mic decat cifra inregistrata luni, relateaza CNN.

In multimea de oameni veniti in cautarea unei vieti mai bune se aflau si doi baietei gemeni, care s-au nascut in urma cu doar cinci zile, alaturi de mama lor. Toti trei au fost transportati cu elicopterul la un spital din Italia.

Ampla operatiune de salvare a durat in jur de 30 de ore, iar la ea au participat 40 de organizatii neguvernamentale si institutii. Printre acestea s-au numarat Medici Fara Frontiere, Proactiva Open Arms si echipaje ale Pazei de Coasta italiene.

Mare parte din migranti provin din nordul Africii, cu precadere Libia, si au fost dusi in porturile italiene din Calabria si Sicilia.

Potrivit cifrelor oficiale, 264.513 migranti au ajuns in Europa, venind pe Marea Mediterana, doar de la inceputul acestui an. Dintre acestia, 3.165 nu au mai ajuns la tarm. Majoritatea s-au urcat in barci gonflabile sau din lemn, a caror capacitate era cu mult depasita.
 

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO