Franta nu mai vrea cote obligatorii de refugiati. "Politica Angelei Merkel nu este sustenabila"

Ultima actualizare: 16-02-2016 07:04
raid al politie franceze intr-o tabara de migranti

Premierul francez a anuntat sambata ca tara sa nu mai sustine ideea unui mecanism permanent de repartizare a refugiatilor intre statele membre UE.

Franta nu este “in favoarea” cotelor de refugiati propuse de cancelarul german Angela Merkel, a anuntat premierul Manuel Valls, citat de Le Figaro. Seful guvernului de la Paris a facut aceste declaratii la Conferinta de Securitate de la Munchen, spunand ca UE trebuie sa se limiteze la primirea a 160.000 de refugiati, asa cum se discutase initial, dar nu mai multi.

Uniunea Europeana trebuie sa transmita un mesaj clarca “nu vom mai primi refugiati”, le-a declarat Valls jurnalistilor germani prezenti la Munchen. “Nu suntem un favoarea unui mecanism permanent de relocalizare. Acum trebuie sa facem ce am discutat, hotspot-uri pentru inregistrarea migrantilor, controale la frontierele externe etc.”.

Valls a precizat ca tara sa este dispusa sa primeasca cei 30.000 de refugiati pentru care si-a luat angajamentul, din cei 160.000, „dar nu mai multi”.

Intrebat daca sprijina'politica Angelei Merkel de deschidere a frontierelor, Valls a raspuns: "Aceasta politica, temporar justificata, nu este sustenabila pe termen lung".

'Capacitatile noastre de primire sunt limitate, tensiunile din aceste ultime saptamani - in Germania, dar si in alta parte a Europei - ne obliga sa spunem lucrurile clar: Europa nu-i poate primi pe toti imigrantii care vin din Siria, Irak sau Africa', a afirmat premierul francez, in acest interviu acordat grupului de presa regional Funke. 'Europa trebuie sa-si reia controlul la frontierele sale si politica sa pentru migratie si azil', a adaugat el.
 

In mai anul trecut,guvernul francez s-a pronuntat impotriva impunerii cotelor de la nivelul UE. Ulterior insa si-a nuantat pozitia, propunand alaturi de Germania, crearea unui mecanism permanent si obligatoriu de repartizare a refugiatilor in cadrul UE. In septembrie, inaintea atacurilor de la Paris, Franta a fost printre principalele tari care au sustinut introducerea cotelor obligatorii, carora Romania, dar si alte state din centrul Europei, li s-au impotrivit
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO