Elvetia le-a refuzat cetatenia unor tinere musulmane din cauza INOTULUI. De ce sportul a fost mai important ca religia

Ultima actualizare: 02-07-2016 00:00
pasaport elvetian

Caz controversat in Elvetia, unde unor eleve de religie musulmana li s-a refuzat acordarea cetateniei din cauza scutirii de la orele de inot.

Potrivit ziarului Local, este vorba despre doua surori de 2 si 14 ani, carora “Comitetul pentru naturalizare” din Basel le-a refuzat acordarea cetateniei elvetiene din cauza inotului. Mai precis, parintii fetelor au refuzat din motive religioase ca acestea sa fie inscrise la orele de inot de la scoala. Or, in Basel inotul este o materie obligatorie, la fel ca in multe alte cantoane elvetiene – iar legea spune ca tinerii care vor sa primeasca cetatenia trebuie sa demonstreze ca pot indeplini cerintele sistemului de educatie din Elvetia.

Pe langa refuz, familia a fost si amendata de autoritatile locale. Nu este primul caz cand familiile musulmane sunt sanctionate pentru ca refuza sa isi lase copiii la orele de inot, insa de fiecare data tribunalele elvetiene au decis ca integrarea este mai importanta decat religia iar sanctiunile sunt legale.

Un alt scandal asemanator a izbucnit in Therwil, unde doi baieti de religie islamica au refuzat sa dea mana cu profesoara din motive religioase. Initial, conducerea scolii a acceptat punctul lor de vedere, dar ulterior autoritatile au decis ca, daca nu dau mana, vor fi amendati. Cum cei doi elevi au cerut si cetatenia, aceasta le-ar putea fi refuzata pe baza precednetului din Basel.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO