Cum a inteles revista Charlie Hebdo sa redea drama baietelului sirian inecat. Caricaturile au starnit controverse aprinse

Ultima actualizare: 18-09-2015 07:51
baiat sirian cu blur - Agerpres

Imaginea baietelului sirian inecat, descoperit pe o plaja din Turcia, a facut inconjurul lumii si a devenit un simbol al tragediilor zilnice prin care trec refugiatii in exodul lor catre Europa.

Publicatiile internationale au distribuit fotografiile si le-au folosit pe prima pagina, in timp ce mai multi artisti i-au adus un omagiu micutului Aylan Kurdi, prin cateva desene emotionante.

Publicatia franceza de satira Charlie Hebdo a realizat doua caricaturi in care prezinta, in stilul lor deja consacrat, o versiune controversata a crizei imigrantilor, scrie The Independent.

Prima caricatura, intitulata "Atat de aproape de scopul sau", il infatiseaza pe baiatel alaturi de o pancarta a unui fast-food, cu mesajul "Doua meniuri pentru copii la pret de unul."

In al doilea desen, "Dovada ca Europa e crestina", Aylan Kurdi este infatisat inecandu-se, in timp ce langa el merge pe apa un barbat care il reprezinta pe Iisus.

"Crestinii merg pe apa, copiii musulmani se ineaca", este mesajul caricaturii.

Cele doua desene au atras un val de furie pe retelele sociale asupra publicatiei de satira, multi condamnand lipsa de respect si sensibilitate in fata unei asemenea tragedii.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO