14 migranti, intre care 8 adolescenti, prinsi la frontiera Romaniei cu Serbia. Unde voiau sa ajunga de fapt


Ultimul update: Duminica 04 Septembrie 2016 07:10
Data publicarii: Joi 01 Septembrie 2016 12:09
Categorie: Criza imigrantilor
migranti prinsi de politia de frontiera

Politia de frontiera a prins in noaptea de miercuri spre joi 14 migranti din Afganistan si Pakistan.

Comunicatul Politiei de Frontiera: 

In cadrul actiunilor de supraveghere desfasurate la frontiera de sud-vest, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare - I.T.P.F. Timisoara, impreuna cu jandarmi din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Sannicolau Mare, au depistat 13 cetateni afgani si un pakistanez, dintre care 8 minori, care au trecut ilegal frontiera pentru a ajunge intr-un stat din vestul Europei.

In cursul noptii de 01.09.2016, in jurul orei 03.45, operatorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica (cu termoviziune) din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare, judetul Timis, a observat pe directia localitatii Beba Veche (in zona Triplex Confinium, aflat la frontiera Romaniei cu Serbia si Ungaria), in culturile agricole din apropierea frontierei, un grup de persoane care nu isi justifica prezenta in zona.

Imediat, politistii de frontiera au declansat o actiune specifica, impreuna cu jandarmi din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Sannicolau Mare, fiind depistate 14 persoane de origine asiatica. Persoanele in cauza au fost preluate si transportate la sediul Politiei de Frontiera, pentru cercetari.

In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca grupul este format din 13 cetateni afgani si un pakistanez, dintre care 8 minori, cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani, care nu aveau documente asupra lor. Acestia au declarat ca au plecat din Serbia cu intentia de a ajunge intr-un stat din vestul Europei.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, cele 14 persoane urmand a fi predate unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrari Timis, in vederea luarii masurilor legale.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO