FILMUL atacului de la Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti. Ce s-a intamplat de fapt cand teroristii au ajuns in redactie

08-01-2015 17:40

Atentatul de la ''Charlie Hebdo'' este catalogat de presa franceza drept cel mai sangeros eveniment comis in ultima suta de ani la Paris.

Pe baza relatarilor politiei, ale martorilor si dupa vizionarea inregistrarilor video, iata intregul film al evenimentului.

In jurul orei locale 11 si 20 de minute, doi indivizi care poarta cagule si haine negre coboara dintr-o masina pe strada Nicolas Appert nr 6, in arondismentul 11 din capitala Frantei. Unul dintre ei cara un lansator de grenade, insa ambii au cate un pistol-mitraliera Kalasnikov.

La intrarea in imobil intreaba unde este redactia revistei ''Charlie Hebdo''. Il impusca pe cel care ii indruma la numarul 10. La usa corecta o gasesc pe Coreinne Rey. O ameninta sa formeze codul de acces si ii spun ca sunt de la Al Qaida.

Ajunsi la destinatie urca la etajul doi, unde are loc sedinta de sumar. Presa franceza relateaza diferit momentul. Unii jurnalisti sustin ca atacatorii au deschis focul asupra tuturor celor prezenti, in timp ce altii spun ca teroristii i-au strigat pe nume si abia apoi i-au executat.

Dupa acest episod sumbru cei doi coboara in strada. Impusca un politist care le iese in cale. Omul cere indurare...

Teroristii sunt interceptati de un echipaj. In acel moment are loc un schimb de focuri, insa atacatorii reusesc sa scape. Cativa zeci de metri mai incolo, fortele de ordine incearca din nou sa-i opreasca. Islamistii trag o rafala prin parbriz, in timp ce soferul da cu spatele si intra intr-o masina parcata.

Atacatorii se intorc la autoturism urland ca l-au razbunat pe profetul Mahomed si l-au ucis pe Charlie Hebdo. Pana sa demareze, unul din ei ridica un pantof sport de pe jos. Cel mai probabil aveau haine de schimb.

Putin mai departe, lovesc grav un pieton, dar si un alt vehicul. Femeia de la volan este ranita usor. Pentru a evita patrulele de politie abandoneaza masina in apropierea parcului Buttes-Chaumont, unde opresc un alt autoturism de culoare gri pe care-l confisca. Proprietarul, un barbat de 60 de ani, este scos cu forta, dar este lasat sa-si recupereze cainele.

Imediat dupa jihadistii fug inspre zona de nord a Parisului si li se pierde urma.


VIDEO PROTVPLUS.RO