Cum ne alegem telefonul ideal de Black Friday 2017

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 17 Noiembrie 2017 15:59
Categorie: Black Friday
telefoane ifa berlin 2017

Black Friday este acel moment din an când iubitorii de tehnologie aleg să își schimbe telefonul mobil, în cele mai avantajoase condiții.

Alegerea smartphone-ului potrivit devine, însă, o provocare, întrucât atunci când ne cumpărăm un telefon la ofertă, nu trebuie să ne ghidăm doar după reducerile de prețuri, ci și după ceea ce telefonul aduce mai bun, comparativ cu modele ale unor firme competitoare: sistem de operare, dimensiunea ecranului, camera foto și video, procesorul.

La ce să ne uităm, când ne căutăm un telefon nou:

1. Dimensiunea ecranului

În trecut, utilizatorii de telefoane nu țineau, neapărat ca acestea să aibă un ecran mare, pentru că le foloseau mai ales ca să trimită SMS-uri sau ca să poarte convorbiri telefonice. Cu toate acestea, odată cu ascensiunea rețelelor de socializare, telefoanele au devenit un fel de mini-laptopuri, care le permit utilizatorilor să vizioneze seriale și filmulețe, să interacționeze cu prietenii virtuali, să acceseze Internetul, cât și să îl folosească pentru chestiuni oficiale. Astfel, aceștia au început să opteze pentru telefoane cu un ecran mai mare.

Dimensiunea și rezoluția ideale depind de cât de mult folosiți smartphone-ul. Dacă postați frecvent filmulețe, realizați și editați fotografii, vă uitați la filme, vă verificați des mailurile și folosiți intens rețelele de socializare, un telefon cu ecranul de 5.5 până la 6 inchi, full-HD este mai mult decât suficient. Orice telefon cu un ecran mai mare de 6 inchi este dificil de transportat, cât și de manevrat.

2. Rezoluția

Producătorii pun un accent mare pe rezoluția telefonului mobil, întucât prima interacțiune a utilizatoriului cu dispozitivul are loc atunci când acesta privește și atinge ecranul. Diferența estențială în ceea ce privește rezoluția o face preferința între un ecran LCD și unul AMOLED. Avantajul ecranelor LCD este că asigură o mai mare acuratețe a culorilor. Pe de altă parte, ecranul AMOLED prezintă culorile mai saturate când, de fapt, în realitate ele sunt mult mai șterse.

3. Camera foto

Folosim telefoanele mobile pentru a imortaliza momentele speciale din viața noastră. Din acest motiv, este important să ținem cont de câți megapixeli are camera telefonului favorit. Nu luați în considerare doar detaliile specificate în fișa smartphone-ului, pentru că aceasta poate induce în eroare; cea mai eficientă metodă prin care vă puteți da seama dacă sunteți mulțumiți de camera telefonului dorit este să vă analizați fotografii și filmulețe realizate cu respectivul telefon. În orice caz, dacă vă doriți ca fotografiile pe care le postați pe Facebook sau Instagram să fie cât mai reușite, alegeți un telefon cu o cameră de 12 sau 16 MP.

4. Durata de viață a bateriei

Atunci când vă alegeți un telefon, este important cât de mult le folosiți și la ce anume, astfel încât să optați pentru un dispozitiv al cărei baterii nu vă lasă în acele momente în care aveți cea mai mare nevoie de el. Astfel, asigurați-vă că smartphone-ul dorit are o baterie de cel puțin 3.500mAh, astfel încât să reziste cel puțin o zi, fără ca aceasta să fie reîncărcată.

5. Putere de procesare

Puterea de procesare variază de la un dispozitiv la altul. Dacă folosiți intens telefonul, pentru a edita imagini și fotografii sau ca să vă jucați, atunci puteți opta pentru smartphone-uri cu 2-3 GB RAM, cu un procesor Quad Core Snapdragon 600 or 800. În cazul în care folosiți moderat telefonul, puteți opta pentru un dispozitiv cu 1-2. GB RAM și cu un procesor Dual Core Snap S4 Pro.

6. Capacitate de stocare

O mare parte a memoriei telefonului este ocupată de sistemul de operare și de aplicațiile instalate pe dispozitiv. Astfel, este important să vă rămână suficient spațiu pentru melodiile preferate, cât și pentru fotografiile și filmulețele pe care le surprindeți cu smartphone-ul. De aceea, este recomandat să nu optați pentru un telefon cu o memorie mai mică de 32GB. În cazul în care aveți nevoie de mai mult spațiu pe telefon, puteți apela la varianta unui card microSD, deși nu toate telefoanele Android beneficiază de această opțiune.

În final, este important să alegeți un telefon care răspunde nevoilor, dar care să fie cât mai avantajos din punct de vedere al prețului.

Dacă sunteți în căutarea smartphone-ului ideal, la Telekom puteți găsi modele care îndeplinesc criteriile de mai sus, la prețuri reduse considerabil.

telefoane ifa berlin 2017 Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Cele mai așteptate telefoane de Black Friday 2017
Cele mai așteptate telefoane de Black Friday 2017
VIDEO PROTVPLUS.RO
black friday 2018
"Vinerea neagră" a reducerilor a depăşit cele mai optimiste aşteptări. Vânzările au crescut cu 30%
Crazy Sales la eMag. Televizor curbat 4K, utra HD, la doar 2.200 lei
Reduceri la telefoane, de Crazy Sale. Smartphone-ul cu 2.500 de lei mai ieftin
Continuă reducerile după Black Friday. Produsul mai ieftin cu 87%
iPhone redus cu peste 50% după Black Friday. Ce telefoane puteţi lua sub 100 euro
Laptop sub 800 de lei, la eMag, de Crazy Days. Oferte la calculatoare de gaming
samsung S9
Samsung S9 Plus şi A8, vândute la reducere pe eMAG şi după Black Friday
BLACK FRIDAY 2018 eMAG - LIVE BLOG. eMAG a depășit pragul de 400.000.000 de lei
Ce model iPhone a fost scos la reducere de 31% pe eMAG. Nu rata oferta
Samsung S9 Plus vândut la reducere pe eMAG de Black Friday. Vezi oferta
Mii de mașini vor fi echipate cu anvelope de la eMAG, după marile reduceri de Black Friday. Vezi ofertele
Black Friday 2018. Compania care a înregistrat vânzări de un milion de lei în 12 secunde