Cum ne alegem telefonul ideal de Black Friday 2017

telefoane ifa berlin 2017
Pro TV

Black Friday este acel moment din an când iubitorii de tehnologie aleg să își schimbe telefonul mobil, în cele mai avantajoase condiții.

Alegerea smartphone-ului potrivit devine, însă, o provocare, întrucât atunci când ne cumpărăm un telefon la ofertă, nu trebuie să ne ghidăm doar după reducerile de prețuri, ci și după ceea ce telefonul aduce mai bun, comparativ cu modele ale unor firme competitoare: sistem de operare, dimensiunea ecranului, camera foto și video, procesorul.

La ce să ne uităm, când ne căutăm un telefon nou:

1. Dimensiunea ecranului

În trecut, utilizatorii de telefoane nu țineau, neapărat ca acestea să aibă un ecran mare, pentru că le foloseau mai ales ca să trimită SMS-uri sau ca să poarte convorbiri telefonice. Cu toate acestea, odată cu ascensiunea rețelelor de socializare, telefoanele au devenit un fel de mini-laptopuri, care le permit utilizatorilor să vizioneze seriale și filmulețe, să interacționeze cu prietenii virtuali, să acceseze Internetul, cât și să îl folosească pentru chestiuni oficiale. Astfel, aceștia au început să opteze pentru telefoane cu un ecran mai mare.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Dimensiunea și rezoluția ideale depind de cât de mult folosiți smartphone-ul. Dacă postați frecvent filmulețe, realizați și editați fotografii, vă uitați la filme, vă verificați des mailurile și folosiți intens rețelele de socializare, un telefon cu ecranul de 5.5 până la 6 inchi, full-HD este mai mult decât suficient. Orice telefon cu un ecran mai mare de 6 inchi este dificil de transportat, cât și de manevrat.

2. Rezoluția

Producătorii pun un accent mare pe rezoluția telefonului mobil, întucât prima interacțiune a utilizatoriului cu dispozitivul are loc atunci când acesta privește și atinge ecranul. Diferența estențială în ceea ce privește rezoluția o face preferința între un ecran LCD și unul AMOLED. Avantajul ecranelor LCD este că asigură o mai mare acuratețe a culorilor. Pe de altă parte, ecranul AMOLED prezintă culorile mai saturate când, de fapt, în realitate ele sunt mult mai șterse.

3. Camera foto

Folosim telefoanele mobile pentru a imortaliza momentele speciale din viața noastră. Din acest motiv, este important să ținem cont de câți megapixeli are camera telefonului favorit. Nu luați în considerare doar detaliile specificate în fișa smartphone-ului, pentru că aceasta poate induce în eroare; cea mai eficientă metodă prin care vă puteți da seama dacă sunteți mulțumiți de camera telefonului dorit este să vă analizați fotografii și filmulețe realizate cu respectivul telefon. În orice caz, dacă vă doriți ca fotografiile pe care le postați pe Facebook sau Instagram să fie cât mai reușite, alegeți un telefon cu o cameră de 12 sau 16 MP.

4. Durata de viață a bateriei

Atunci când vă alegeți un telefon, este important cât de mult le folosiți și la ce anume, astfel încât să optați pentru un dispozitiv al cărei baterii nu vă lasă în acele momente în care aveți cea mai mare nevoie de el. Astfel, asigurați-vă că smartphone-ul dorit are o baterie de cel puțin 3.500mAh, astfel încât să reziste cel puțin o zi, fără ca aceasta să fie reîncărcată.

5. Putere de procesare

Puterea de procesare variază de la un dispozitiv la altul. Dacă folosiți intens telefonul, pentru a edita imagini și fotografii sau ca să vă jucați, atunci puteți opta pentru smartphone-uri cu 2-3 GB RAM, cu un procesor Quad Core Snapdragon 600 or 800. În cazul în care folosiți moderat telefonul, puteți opta pentru un dispozitiv cu 1-2. GB RAM și cu un procesor Dual Core Snap S4 Pro.

6. Capacitate de stocare

O mare parte a memoriei telefonului este ocupată de sistemul de operare și de aplicațiile instalate pe dispozitiv. Astfel, este important să vă rămână suficient spațiu pentru melodiile preferate, cât și pentru fotografiile și filmulețele pe care le surprindeți cu smartphone-ul. De aceea, este recomandat să nu optați pentru un telefon cu o memorie mai mică de 32GB. În cazul în care aveți nevoie de mai mult spațiu pe telefon, puteți apela la varianta unui card microSD, deși nu toate telefoanele Android beneficiază de această opțiune.

În final, este important să alegeți un telefon care răspunde nevoilor, dar care să fie cât mai avantajos din punct de vedere al prețului.

Dacă sunteți în căutarea smartphone-ului ideal, la Telekom puteți găsi modele care îndeplinesc criteriile de mai sus, la prețuri reduse considerabil.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Cele mai așteptate telefoane de Black Friday 2017
Cele mai așteptate telefoane de Black Friday 2017

Black Friday 2017 este momentul ideal pentru iubitorii de tehnologie de a își achiziționa cele mai noi smartphone-uri la prețuri cât mai avantajoase.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.