VIDEO. Oradea va fi capitala turismului balnear romanesc. Baile Felix si Baile 1 Mai vor fi absorbite de municipiu

Ultima actualizare: 23-02-2014 00:27

 Pana in 2016, Oradea va deveni capitala turismului balnear romanesc.

 Anuntul a fost facut astazi de primarul municipiului, Ilie Bolojan care implementeaza in premiera nationala, un proiect indraznet: fuzionarea prin absorbtie a comunei Sanmartin cu municipiul Oradea. Implicit, Baile Felix si Baile 1 Mai, la fel ca si celelalte patru localitati ale comunei care se va uni cu orasul, vor deveni cartiere ale viitorului municipiu largit.

Reprezentantii Primariei Oradea spun ca astfel, in zona s-ar putea crea si noi locuri de munca. Pentru adoptarea acestui proiect, in zona urmeaza sa fie organizat si un referendum, iar daca autoritatile isi vor da acordul, fuziunea dintre Oradea si Sanmartin ar putea fi realizata pana in anul 2016.

Potrivit lui Ilie Bolojam, odata cu acest proiect, in zona ar putea fi atrasi si potentiali investitori care vor sa dezvolte o afacere pe terenurile comunei Sanmartin. Avanatajele ar fi totodata de partea primariei comunei, ci si de partea locuitorilor. Totodata, viitorul municipiu largit va reprezenta un avantaj si pentru cei care isi cauta locuri de munca.

Primarul comunei Sanmartin, Lucian Popus a declarat ca, din luna mai pana in luna noiembrie, oamenii din localitate vor fi informati despre acest proiect de fuziune, urmand ca apoi sa fie invitati la un referendum care se va desfasura odata cu alegerile prezidentiale.

In acest fel, potrivit autoritatilor, pana sa intram in anul 2016, fuziunea va fi incheiata, iar Baile Felix si Baile 1 Mai vor deveni parte integranta a municipiului Oradea.

Fuziunea dintre Oradea si Sanmartin face parte dintr-un proiect mai amplu de extindere a municipiului Oradea in toata zona metropolitana.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO