Bacalaureat 2012. BAREMUL la limba romana. Elevii la iesire: "subiectele erau usoare daca invatai"

×
Codul embed a fost copiat

Examenul de Bacalaureat din 2012 continua cu prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana, ce are loc luni 2 iulie in liceele din toata tara.

VEZI AICI SUBIECTELE LA ROMANA SCRIS

VEZI AICI BAREMUL LA ROMANA

La primele ore ale diminetii, elevii si parintii deopotriva au pasit cu emotii in curtea liceului Jean Monet din Capitala. Unii dintre adolescenti au iesit, ceva mai tarziu multumiti din sala de examen.

"A fost usor. Cei care au invatat s-au descurcat"

Citește și
bacalaureat, elevi
BACALAUREAT 2012. Barem limba si literatura romana
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

In liceele cu rezultate mai slabe si in grupurile scolare, subiectul de literatura a fost o mare problema

Fii primul care afla subiectele la matematica la Bacalaureat 2012 pe www.stirileprotv.ro. Calculeaza-ti singur media folosind baremul la matematica la BAC 2012

"A fost usor, dar n-am invatat."

"- Ai facut?
- Am facut pe dracu
- Cand i inceput sa te pregatesti?
- Acum 2 saptamani"

Parintii si bunicii care asteapta infrigurati spera ca a meritat.... investitia.

"Am bagat tot anul in el meditatii"

Si in Timis peste 6.500 de elevi s-au inscris la prima sesiune de Bacalaureat din acest an. Cu totii spera sa obtina note de trecere la proba scrisa de astazi

In Brasov, multi dintre aspirantii la diploma de bacalaureat au iesit din sala de examen, la ora 10.30, adica in prima clipa in care aveau voie sa faca acest lucru.

"Am scris prima parte si a doua parte si la a treia am scris cat am putut acuma sa vedem cat de bine "

Absolventii de liceu nu au scapat inca de emotii. Urmatoarea proba de foc este limba materna iar miercuri urmeaza proba obligatorie in functie de profilul fiecarui liceu.

Este primul an in care camerele video sunt obligatorii la Bacalaureat. Astfel, toate centrele de examen si de corectare au fost dotate cu camere.

Elevii pot intra in sala doar cu pixul si buletinul, nu au voie cu telefoanele mobile, chiar daca acestea sunt inchise. Cei care vor fi prinsi copiind vor putea sustine bacalaureatul abia anul viitor.

Sambata, in ultima sa conferinta de presa ca ministru al Educatiei, Liviu Pop le amintea elevilor ca subiectele sunt mostenite de la echipa lui Daniel Funeriu si ca "spera" sa nu exista si alte "capcane", asa cum au fost cele de la Evaluarea Nationala.

Proba scrisa la romana

Peste 172.000 de candidati au fost inscrisi la proba scrisa la limba si literatura romana de la bacalaureat, programata pentru luni.

Probele scrise de la examenul de bacalaureat incep luni, 2 iulie, cu testul la limba si literatura romana care va avea o durata de 180 de minute. Pentru proba de luni au fost pregatite zece variante de subiecte. Aceasta proba va fi structurata pe trei subiecte, fiecare fiind notat cu 30 de puncte, la care se adauga 10 puncte din oficiu.

Pe stirileprotv.ro veti gasi si subiectele de luni, de la proba scrisa la limba si literatura romana din cadrul Bacalaureatului 2012.

PrimuI subiect are ca suport un text literar studiat/la prima vedere, apartinand genului liric, epic sau dramatic. Al doilea subiect presupune redactarea unui text de tip argumentativ, pornind de la ideile sugerate de un text de tip aforistic/critic. Al treilea subiect vizeaza aspecte de analiza tematica, structurala si stilistica a operelor studiate si consta in elaborarea unui eseu structurat.

AICI aflati mai multe despre baremul de corectare stabilit pentru proba scrisa la limba si literatura romana din cadrul Bacalaureatului 2012.

In mai, Ministerul Educatiei a organizat o sesiune speciala de Bacalaureat, dedicata olimpicilor internationali si sportivilor, care s-a desfasurat la Bacau. Nici aceasta sesiune nu a fost lipsita de scandal, 20 de olimpici fiind eliminati din examen pentru tentativa de frauda. Afla TOTUL despre subiectele la probele scrise la limba si literatura romana, matematica si istorie.

Cat priveste organizarea Bacalaureatului 2012, ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a tinut sa precizeze ca examenul se desfasoara in 777 de centre, dintre care 615 de examen si 162 de evaluare a lucrarilor. Toate unitatile sunt dotate cu sisteme de supraveghere video, iar daca se vor constata abateri, atunci presedintele de comisie si directorul unitatii respective vor raspunde pentru nerespectarea regulilor de organizare a examenului de maturitate.

Tot despre examenul de Bacalaureat, Liviu Pop a mai spus ca "intentiile de protocol sau alte favoruri catre comisii vor fi drastic sanctionate".

Calendarul examenului

2 iulie 2012 Limba si literatura romana – proba E)a) – proba scrisa
3 iulie 2012 Limba si literatura materna – proba E)b) – proba scrisa
4 iulie 2012 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisa
6 iulie 2012 Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d) – proba scrisa
8 iulie 2012 Afisarea rezultatelor
9 iulie 2012 Depunerea contestatiilor (orele 08:00 – 12:00)
13 iulie 2012 Afisarea rezultatelor finale

Sesiunea speciala

Subiectele la Matematica si Istorie de la sesiunea speciala

Subiectele la limba romana, scris, sesiunea speciala

Subiectele la biologie, economie, chimie, filosofie, geografie, informatica

Fii primul care afla subiectele la romana la Bacalaureat 2012 pe www.stirileprotv.ro. Calculeaza-ti singur media folosind baremul la romana la BAC 2012.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
BAC 2012. Subiectele si baremul de anul trecut pentru proba scrisa de limba si literatura romana
BAC 2012. Subiectele si baremul de anul trecut pentru proba scrisa de limba si literatura romana

Peste 172.000 de elevi se pregatesc pentru proba scrisa la limba si literatura romana din cadrul BACALAUREATULUI 2012 , programata pentru maine. Noutatile despre desfasurarea examenului de maturitate le gasiti pe stirileprotv.ro.

BACALAUREAT 2012. Barem limba si literatura romana
BACALAUREAT 2012. Barem limba si literatura romana

Luni, 172.000 de candidati vor sustine proba scrisa la limba si literatura romana. Toate noutatile despre desfasurarea BACALAUREATULUI 2012 le gasiti pe stirileprotv.ro.

Bacalaureat 2012. Subiecte limba si literatura romana
Bacalaureat 2012. Subiecte limba si literatura romana

Peste 172.000 de candidati au fost inscrisi la proba scrisa la limba si literatura romana de la bacalaureat, programata pentru luni. Toate noutatile despre desfasurarea BACALAUREATULUI 2012 le aflati de pe stirileprotv.ro.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.